Senator Kadik: Podržavam put Srbije ka EU i veze s Francuskom

Francuski senator Olivije Kadik položio je venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, gde je izrazio podršku procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, ali i razvoju ekonomskih i bilateralnih odnosa Srbije i Francuske.

"Danas sam ovde kako bih izrazio svoje poštovanje prema spomeniku prijateljstva između Francuske i Srbije i posvedočio o našoj zahvalnosti zbog ovog spomenika. Mislim da je veoma važno da se to francusko-srpsko prijateljstvo naglasi", rekao je senator novinarima nakon što je položio venac na Kalemegdanu.

Kadik, senator čija je nadležnost da predstavlja Francuze koji žive van Francuske, rekao je da je u Srbiju došao kako bi se upoznao sa procesom pridruživanja naše zemlje EU.

"To je proces sa kojim bih želeo da se upoznam i kome bih hteo da izrazim podršku", istakao je on.

Francuski senator je naveo da ga uz to, kao poslovnog čoveka, interesuje i sve što se tiče razvoja ekonomskih i bilateralnih odnosa između dve zemlje.

"U tom smislu, želeo sam da se upoznam sa tim kako može da se pomogne francuskim preduzećima da uspostave što bolje odnose na srpskom tržištu i da vidim šta je moguće učiniti za srpska preduzeća i njihovo predstavljanje u Francuskoj", zaključio je senator Kadik.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 02. nov 2017, 12:57) - HN [neregistrovani]

"Volela" nas

"Данас сам овде како бих изразио своје поштовање према споменику пријатељства између Француске и Србије и посведочио о нашој захвалности због овог споменика. Мислим да је веома важно да се то француско-српско пријатељство нагласи", рекао је сенатор новинарима након што је положио венац на Калемегдану.„

Некада смо осећали да:

Волимо Француску, као што је она волела нас!

Данас је осећај другачији:

„Волимо“ Француску, као што је она „волела“ нас 18. фебруара 2008.