Dačić: Protest Hrvatske besmislen i sulud, uložićemo demarš

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da protest Hrvatske povodom podizanja spomenika Milanu Tepiću u Beogradu deluje besmisleno, tragikomično i suludo.

Ivica Dačić je istakao da je sramno kada zvaničnici Hrvatske, koji, kaže, veličaju ustaštvo, podstiču antisrpsku histeriju i krše ljudska prava u 21. veku, protestuju zbog Milana Tepića.

"Tepić je bio oficir JNA, koje je položio zakletvu državi i koji je odgovarao za živote mladića u svojoj jedinici. Major Tepić je bio oličenje časti i morala", istakao je Dačić za Tanjug.

Kako je naveo, napadi i uvrede koje dolaze iz Hrvatske, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno izrazio želju za razvojem dobrosusedskih odnosa, pokazuju da hrvatsko rukovodstvo ne želi dijalog i saradnju, već zaoštravanje odnosa.

Dačić je rekao da protest Hrvatske deluje "besmisleno, tragikomično i nadasve suludo" posle podizanja spomenika ustaškom teroristi Miru Barišiću, koji je ubio juoslovenskog ambasadora u Švedskoj, postavljanja table "Za dom spremni", pozdrava ustaša koje su pobile više od pola miliona Srba, Jevreja i Roma, genocida u fašističkoj NDH i velikohrvatske agresije na Srbiju i BiH u Drugom svetskom ratu i posle proterivanja više od 200.000 Srba, građana Hrvatske.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 03. okt 2017, 03:27) - anonymous [neregistrovani]

Iz Hrvatske nista novo!

Istorijski dokazano -- oni imaju problem!!!

(utorak, 03. okt 2017, 00:28) - anonymousPero [neregistrovani]

Voleo

Voleo bi da znam koja po redu je ova protesna nota Dacicu i kakve svhe ima