Dogovor o penzijama

Postignut dogovor koalicije PUPS-Jedinstvena Srbija-SPS i premijera Mirka Cvetkovića o predlogu da penzije i plate u javnom sektoru ostanu iste do oktobra sledeće godine.

U Vladi Republike Srbije, na sastanku lidera koalicije PUPS-JS-SPS sa premijerom  dogovoreno je da penzije uvećane za 10 odsto i sadašnje plate u javnom sektoru ostanu na istom nivou do oktobra 2009. godine, rekao je poslanik PUPS-a u Skupštini Srbije Đuro Perić.

Perić je novinarima preneo da je takav dogovor postignut na sastanku koalicje SPS-PUPS-JS sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i dodao da će se finansijska situacija kontrolisati kvartalno radi eventualnih izmena, a u skladu sa mogućnostima.

Upitan da li je i Međunarodni monetarni fond prihvatio predlog PUPS, Perić je rekao da se nada da je sve usaglašeno.

Zatezanje kanapa 

Ranije danas PUPS je saopštio da je Vlada Srbije izložila predsednika te partije Jovana Krkobabića, koji je i potpredsednik Vlade, "javnom linču" i penzionere suprostavila zaposlenima.

"Penzioneri su, bez ikakvog uporišta, proglašeni za najveće krivce za eventualnu ekonomsku krizu u zemlji", navodi PUPS u saopštenju za javnost.

Uredba Vlade o vanrednom povećanju penzija od 10 odsto, kako ističe PUPS, ne može ni "formalno pravno" da se menja.

"Povećanje penzija je izvršeno sa zakašnjenjem od tri meseca u odnosu na koalicioni sporazum stranaka koje su Vladi", navodi se u saopštenju i dodaje da je povišicu penzija od 10 odsto garantovao i premijer Srbije Mirko Cvetković u ekspozeu prilikom konstituisanja Vlade.

PUPS je istakao da "stoji čvrsto iza stavovao Krkobabića" i najavio da će "ukoliko Vlada pokuša da vrati proces socijalnog genocida nad penzionerima preduzeti sve raspoložive mere da zaštiti legitimna i zagarantovana prava penzionera". 1

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара