Stefanović: Haradinaj može da vidi Niš samo iz zatvora

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović poručio je da Ramuš Haradinaj može da vidi Niš samo iz niškog okružnog zatvora i to – iznutra.

"To je jedino što može od Niša da vidi, izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom", rekao je Stefanović povodom izjave Haradinaja da će trećinu Srbije, ako iz Ustava ne izbriše Kosovo, uvrstiti kao kosovsku teritoriju u kosovski ustav, počevši od Niša.

Stefanović je za Tanjug rekao da je posle današnje izjave Haradinaja potpuno jasno da je ono što on govori stav kosovskih Albanaca, da te izjave imaju funkciju i da su bile potpuno lažne sve one izjave da on govori kao političar, da ne predstavlja stavove kosovskih Albanaca, da nema nikakvu javnu finkciju.

"Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak, sastali su se Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veseli i Fatmir Limaj, koji su razgovarali o problemima koje imaju, nadležnostima različitih institucija koje treba da se formiraju poput suda za zločine nad Srbima koje su počinili kosovski Albanci, ali i svim aktivnostima koje treba da budu usmerene ka izjavama i konkretnim radnjama na stvaranju takozvane 'Velike Albanije'", dodao je Stefanović.

On je naznačio da je to očigledno provokacija koja kontinuirano traje, koju guraju kosovski Albanci.

"Oni su ti koji prvi na veoma ozbiljan način izazivaju i provociraju, nažalost, bez jasne reakcije i osude međunarodne zajednice pre svega EU", upozorio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, jasno je da je ova izjava trebalo da učini Srbiju nervoznom, i da Srbija posle takve izjave načini neki ishitreni potez.

"Cenimo da je reč o jednoj vrlo ozbiljnoj izjavi koja bi trebalo na ozbiljan način da zabrine i sve one u EU koji razmišljaju o stabilnosti na ovom prostoru", poručio je Stefanović.

"Što se tiče izjava Haradinaja u kojima pominje Niš, mogu samo da kažem da on Niš može da vidi samo tako što će videti niški okružni zatvor i to iznutra. To je jedino što može od Niša da vidi izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom", zaključio je Stefanović.

broj komentara 22 pošalji komentar
(subota, 13. maj 2017, 07:51) - anonymous [neregistrovani]

Odgovornosr

Haradinaj treba da je po pravdi u zatvoru jer mora da odgovara za pocinjene zlocine i verujem da ce gradjani Kosova na predstohecim izborima izabrati pravi put uz Strsku listu.

(subota, 13. maj 2017, 07:04) - anonymous [neregistrovani]

Rado

Nevidjen zločinac.

(subota, 13. maj 2017, 05:50) - Mikica [neregistrovani]

Miroslav.beocin@gmail.com

Srbija samo želi mir i stabilnost da bi se mogli usresrediti da se radi na ekonomskom oporavku i boljem životu građana Srbije.

(subota, 13. maj 2017, 00:00) - anonymous [neregistrovani]

"""

Ja ipak verujem da ima pravde i da ce Haradinaj da odgovara za svoje postupke.

(petak, 12. maj 2017, 23:04) - Graje [neregistrovani]

Pravda

Pa čim bi kročio u Srbiju bio bi uhapšen.

(petak, 12. maj 2017, 23:01) - miki [neregistrovani]

dd

Neka pokuša da se primakne Nišu

(petak, 12. maj 2017, 22:36) - Ivan [neregistrovani]

L

Ne treba nasedati na provokacije, ali treba pokazati i Albancima i medjunarodnoj zajednici da je Srbija potpuno spremna da stiti svoje interese na sve nacine.

(petak, 12. maj 2017, 21:47) - anonymous [neregistrovani]

A

Još jedna bedna provokacija i pokušaj unošenja nemira među narod.

(petak, 12. maj 2017, 21:46) - Mixi [neregistrovani]

Zatvor

Prvo su ga pustili na slobodu a sada jos i cute na njegove pretnje. Sramota za EU sto cuti na sve ovo.

(petak, 12. maj 2017, 21:32) - anonymousGoran [neregistrovani]

Da

Opasne provokacije, EU treba hitno da reaguje dok ne bude kasno!