Protest protiv diktature: Brojni studenti bili uključeni u borbu protiv Zakona o radu"

Inicijatori "Protesta protiv diktature" pozvali su predsednika Saveza samostalih sindikata Ljubisava Orbovića da ne pokušava da prisvoji proteste koji su 2014. godine organizovani protiv usvajanja Zakona o radu.

Pokret "Protiv diktature" obaveštava Orbovića da su brojni studenti tada bili direktno uključeni u borbu protiv Zakona o radu i da su bili u prvim redovima na tadašnjem velikom protestu.

To potvrđuje i naša upoznatost sa nekim detaljima tog protesta - na primer onim da je Orbović neposredno nakon održanog govora umesto u protesnu šetnju sa radnicima, otišao u Vladu službenim kolima, navodi se u saopštenju.

Inicijatori protesta pitaju Orbovića "gde je bio prošlog Prvog maja, gde se nalazio kada su policijski, vojni i prosvetni sindikati pretprošle subote protestovali protiv loših uslova rada, gde se nalazi kada radnice 'Foreksa' štrajkuju i u kojoj rupi se krije kada radnici 'Geoksa' prolaze kroz sistematske torture".

Ukoliko nastavi sa ovakvim nivoom servilnosti prema vlastima, Orbović će ostati bez sindikalnog članstva, jer su sindikati tamo gde su radnici, a radnici su ovih dana sa studentima, stoji u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar