Rebić: Stanje bezbednosti je povoljno

Građani Republike Srbije nemaju razloga za brigu, srpska policija dovoljno radi na zaštiti bezbednosti, ističe za RTS direktor policije Vladimir Rebić.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vladimir Rebić je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano sprovodi mere na zaštiti stanja bezbednosti.

"Činjenica je da se beleži smanjenje kriminaliteta za pet odsto i teških imovinskih dela za oko 15 odsto", naglasio je Rebić.

Direktor policije smatra da mediji pompeznim naslovima o kriminalitetu teže da naprave veći tiraž.

"Prosek od prethodne godine govori da je 103 lica ubijeno. Ako pogledamo prosek od 2005. do 2009, kada je bilo oko 150 ubijenih, znači da postoji tendencija smanjenja", ukazuje Rebić.

Prema njegovim rečima, mnoga ubistva su posledica narušenih porodičnih odnosa ili su lica učesnici ubistva ranije bila procesuirana.

U poređenju sa zemljama u regionu, kaže Rebić, Srbija je u povoljnijem bezbednosnom položaju.

"Na 100.000 stanovnika bude ubijen oko jedan i po čovek, dok je to u Crnoj Gori 2,7, u Austriji 1,8. Sve to jasno ukazuje da je rizik stradanja značajno manji od drugih", napominje direktor policije.

Ističe da građani Republike Srbije nemaju razlog za brigu jer, kaže, srpska policija dovoljno radi na zaštiti bezbednosti.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 10. feb 2017, 23:43) - anonymous [neregistrovani]

Izgleda

Meni sve ovo oko kriminala lici na ono "puska je zakocena".