Miša Vacić dobio otkaz u Kancelariji za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju raskinula je ugovor o delu sa Mišom Vacićem zbog povrede radne discipline i internih pravila službe, navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije Marka Đurića.

U saopštenju se kaže da je Vacić u periodu od dva meseca, više puta bez Đurićeve saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i interna pravila službe.

Očigledno je i da Vacić ne razlikuje status i ovlašćenja državnog službenika ili poziciju savetnika (direktora), koja uzgred ne postoji sistematizacijom radnih mesta, od lica angažovanog po osnovu privremenog ugovora o delu za obavljanje određenog posla, rekao je Đurić.

On u saopštenju objašnjava da je Vacić angažovan njegovom odlukom u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavlja.

Đurić je ocenio da se Vacić nije snašao u državnoj upravi, u kojoj, da bi bila efikasna, mora da vlada timski duh, ali i disciplina, stroga hijerarhijska ustrojenost i jasna podela posla, ovlašćenja i odgovornosti.

Direktor Kancelarije za KiM kaže da su poslovi kojima se Kancelarija bavi dovoljno ozbiljni i osetljivi da bi se mogla tolerisati bilo kakva vrsta samovoljnih javnih istupa njenih službenika ili angažovanih lica te da je najviše zbog toga, ali i zbog činjenice da je u predstojećem periodu smanjena potreba za njegovim daljim angažmanom na povremenim poslovima, Vaciću danas raskinut ugovor o delu, koji je važio do kraja ovog meseca.

"Verujem da u odbranu srpskih interesa na Kosovu i Metohiji treba da se uključe svi građani bez obzira na njihovo političko, ideološko, versko, nacionalno i svako drugo opredeljenje, ukoliko im je stalo do suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije", rekao je Đurić dodajući da je Vaciću zato, poput mnogih drugih, pružena šansa.

Kako je naveo, Vacić je primljen i kolegijalno dočekan u timu odgovornih i posvećenih ljudi koji rade na zaštiti interesa naše države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali je pokazao nedovoljnu spremnost da postane timski igrač.

Đurić je poželeo Vaciću sreću i uspeh u humanitarnom delovanju u našoj južnoj pokrajini uz poruku da će morati da se time bavi izvan Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво