Svečani doček za Vučića u Indiji

Srpski premijer je na aerodromu u Ahmedabadu svečano dočekan, uz najviše državne počasti i učešće folklornih ansambala, a na bilbordima je bilo ispisano: "Dobrodošao na Vibrant Gudžarat globalni samit 2017".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je stigao u zvaničnu višednevnu posetu Indiji.

Vučić će u Indiji boraviti do 13. januara, a tokom posete će se sastati sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, i sa ostalim učesnicima "Vibrant Gudžarat globalnog samita", čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju berze u Mumbaju.

"Vibrant Gudžarat globalni samit" predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji, koji okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

U radu samita će fokus biti na sektorima aeronautike, poloprivrede, prehrambrene industrije, biotehnologije, hemijske i petrohemijske industrije.

U fokusu su i odbrana, građevinarstvo, elektronika, inovacije, istraživanje i razvoj, informacione tehnologije, zdravstvo, farmacija, životna sredina, obnovljiva energija, veliki infrastrukturni projekti, transport, lučki saobraćaj, preduzetništvo, tekstilna industrija, urbanizam i turizam – navodi se u saopštenju.

Gudžarat spada među ekonomski najrazvijenije indijske države.

Istovremeno se smatra poslovnom kapijom prema ostalim delovima Indije. Ta država se nalazi na prvom mestu u pogledu lakoće poslovanja. Prema podacima magazina Forbs, Ahmedabad, najveći grad te države, treći je grad u svetu po brzini rasta.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво