Svečani doček za Vučića u Indiji

Srpski premijer je na aerodromu u Ahmedabadu svečano dočekan, uz najviše državne počasti i učešće folklornih ansambala, a na bilbordima je bilo ispisano: "Dobrodošao na Vibrant Gudžarat globalni samit 2017".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je stigao u zvaničnu višednevnu posetu Indiji.

Vučić će u Indiji boraviti do 13. januara, a tokom posete će se sastati sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom, i sa ostalim učesnicima "Vibrant Gudžarat globalnog samita", čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju berze u Mumbaju.

"Vibrant Gudžarat globalni samit" predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji, koji okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od dva miliona posetilaca, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

U radu samita će fokus biti na sektorima aeronautike, poloprivrede, prehrambrene industrije, biotehnologije, hemijske i petrohemijske industrije.

U fokusu su i odbrana, građevinarstvo, elektronika, inovacije, istraživanje i razvoj, informacione tehnologije, zdravstvo, farmacija, životna sredina, obnovljiva energija, veliki infrastrukturni projekti, transport, lučki saobraćaj, preduzetništvo, tekstilna industrija, urbanizam i turizam – navodi se u saopštenju.

Gudžarat spada među ekonomski najrazvijenije indijske države.

Istovremeno se smatra poslovnom kapijom prema ostalim delovima Indije. Ta država se nalazi na prvom mestu u pogledu lakoće poslovanja. Prema podacima magazina Forbs, Ahmedabad, najveći grad te države, treći je grad u svetu po brzini rasta.

broj komentara 46 pošalji komentar
(utorak, 10. jan 2017, 08:19) - Ana [neregistrovani]

Indija

Velika čast za premijera i Srbiju! Značajan samit u velikoj državi, sve važne teme i susreti sa zvaničnicima, za našu zemlju veliki uspeh.

(utorak, 10. jan 2017, 08:19) - anonymous [neregistrovani]

nice

Docek kakav dolikuje za premijera.

(utorak, 10. jan 2017, 08:08) - anonymous [neregistrovani]

maja

Nadamo se da će ova poseta doprineti jačanju saradnje sa Indijom.

(utorak, 10. jan 2017, 07:50) - Mićoni [neregistrovani]

Indija

Svaka im čast na trudu. Nadam se da će ceo samit proteći ovako i da će biti koristan i za nas i za njih.

(utorak, 10. jan 2017, 07:48) - Biba [neregistrovani]

Da

Ovaj samit su jos jedna vrata ka Srbiji.

(utorak, 10. jan 2017, 07:44) - Tre [neregistrovani]

Indija

Vazno je znati na koga mozemo racunati za buducu saradnju.

(utorak, 10. jan 2017, 07:41) - sandra [neregistrovani]

dddddddddddddddd

Svaka cast na doceku, bravo ,tako se docekuje premijer jedne drzave.

(utorak, 10. jan 2017, 07:24) - Mare [neregistrovani]

...

Sve po zasluzi!

(utorak, 10. jan 2017, 07:20) - aca [neregistrovani]

Свечани дочек за Вучића у Индији

Dobrodošlicom Vučću,Indija je isazala svoje trdicionalno prijateljstvo prema Srbiji.

(utorak, 10. jan 2017, 05:35) - Davor [neregistrovani]

...

Raduje kada čuješ da u Svetu ljudi prijateljski poštoju tvoju zemlju, posebno kada to dolazi iz jedne velike zemlje kao što je Indija.