Đukanović: Postoji mogućnost da Sarajevo odloži posetu Nikolića

Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku kaže za RTS da postoji mogućnost da Sarajevo odloži najavljenu posetu predsednika Nikolića.

Dragan Đukanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da postoji mogućnost da Sarajevo odloži posetu predsednika Nikolića za nekoliko meseci.

"Ja se nadam da je poseta izvesna, međutim imajući u vidu da je već nekoliko puta odlagana, smatram da postoji određena mogućnost da Sarajevo posetu odloži na nekoliko meseci", navodi Đukanović.

Smatra da će sutrašnji Dan Republike Srpske biti u daljem fokusu odnosa na relaciji Sarajeva i Banja Luke, ali da neće uticati na stabilnost Zapadnog Balkana.

"To je jedan od praznika koji potiče iz savremene političke istorije na Balkanu koji izaziva brojne kontroverze i koji se na određeni način pojavljuje u javnosti. Posle sutrašnje svečanosti će se govoriti o prazniku posebno na relaciji Sarajevo-Banjaluka", uveren je Đukanović.

Ocenjuje da to neće biti suštinski problem koji može uticati na odnose u regionu.

"Mislim da će se prizma proslave prelamati prevashodno u odnosima između bošnjačkih i srpskih političkih faktora u BiH", naglasio je Đukanović.

Kada je reč u unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH, Đukanović smatra da je jako bitno da dođe do konsolidacije i poboljšanja odnosa između Sarajeva i Banjaluke i na neki način Srbije i BiH.

Osvrćući se na probleme koje u poslednje vreme opterećuju region, navodi da nije realno očekivati da u dogledno vreme dođe do njihovih rešavanja. Dodaje da će to zavisisti od unutrašnjih događaja u zemljama Zapadnog Balkana.

"Nažalost neće u skorijoj budućnosti doći do rešavanja problema problema koji su ostali otvorenih toliko godina posle okončanja sukoba na našim prostorima. Naprotiv u 2017. će se nastaviti sa verbalnim ispadima u biletaralnim i militaralnim odnosima zaključio je Đukanović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 08. jan 2017, 12:45) - milan lala [neregistrovani]

Uzdrzanost

S obzirom na pokusaj ubistva naseg premijer u Potocarima i do danasnjeg dana navodno "neotkrivenih pocinioca" , koje je uzgred receno cela Evropa videla u direknom TV prenosu , uzdrzanost naseg predsednika Nikolica od zelje za odlaskom u Sarajevo nebi skodila . Oni nisu u stanju da garantuju nikome bezbednost a sa druge strane u njihove dobre namere netreba se previse uzdati . Novi nedaj Boze pokusaj atentata sad na predsednika Srbije izazvao bi uzasne posledice u regionu . Neka dovoljno je da predsednik Nikolic ode u B. Luku , tamo ga sa radoscu cekaju .

(nedelja, 08. jan 2017, 12:39) - anonymous [neregistrovani]

Bavi se svojim poslom,

imajući u vidu da zbog takvih mišljenja i glasača tu smo gde jesmo. Nismo dovoljni sami sebi, a kad želite da živite sa nekim u zajednici, a to je potreba građana Srbije, morate da poštujete, ako ne sve, a ono bar deo pravila koji važi u toj zajednici.

(nedelja, 08. jan 2017, 11:57) - anonymous [neregistrovani]

sarajevo

mnogo me briga sta misli sarajevo? ili eu? ili nato ?

(nedelja, 08. jan 2017, 11:33) - anonymous [neregistrovani]

Чему служи филозофирање

Није ми јасно од стране лица који су у власти Србије, да случај прославе дана Републике Српске доводе у непотребно филозофирање. Свима је јасно да један од народа у Босни, не признаје постојање Републике Српске на територији Босне. Овај народ, не желим рећи који, а надам се да ће се препознати, сматра да та Република постоји само на папиру, а не и стварно.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">