Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu.

Nove informacije o pronađenom oružju na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča, saznaje RTS.

Premijer Vučić jutros nije došao u svoj kabinet u Nemanjinoj ulici i otkazao je sve sastanke, potvrđeno je RTS -u. U njegovom kabinetu ne znaju razlog njegovog nedolaska.

U međuvremenu, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić odložio je za sutra zakazanu sednicu na kojoj je trebalo da direktori bezbednosnih agencija informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.

U šumi, u blizini porodične kuće premijera, u subotu je pronađen sanduk sa oružjem.

Pronađeni su "zolja", četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra i municija za automatsko naoružanje i snajper. U sanduku je bilo i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

U sklopu istrage o tom oružju, sinoć je u jednoj garaži na Novom Beogradu pronađen automobil u kojem je bila veća količina oružja. Reč je o automobilu marke "reno megan", a u njemu su nađeni hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, i pištolj.

Ministar policije Nebojša Stefanović je za RTS rekao da se u maloj oblasti, nedaleko od kuće premijera Aleksandra Vučića, na dan pronalaska oružja i dva dana pre toga, našlo 97 "bezbednosno interesantih" lica.

Saslušano je 37 lica i nikome nije određen pritvor, kaže ministar.

Prema njegovim rečima, premijer strahuje da je planirana meta bio njegov brat Andrej.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво