Repčekova: Srbija se nije odazvala pozivu za neformalne sastanke u Briselu

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova izjavila je da se predstavnici Srbije nisu odazvali pozivu da prisustvuju neformalnim sastancima koje će Slovačka, kako predsedavajuća EU organizovati ovog meseca i na koje je pozvala i države kandidate.

U intervjuu za Politiku Repčekova je objasnila da osim zvaničnih sastanaka ministara EU, Slovačka kao predsedavajuća zemlja Savetom EU ogranizuje i neformalne sastanake, na koje je odlučila da pozove i predstavnike zemalja kandidata za članstvo.

"Jedan od sastanaka koje organizujemo u julu u Bratislavi je Savet EU za unutrašnje poslove i pravosuđe, a drugi je Savet za zaštitu životne sredine. I za jedan i za drugi poslali smo pozivnice nadležnim ministrstvima Srbije ali nismo nažalost, do današnjeg dana dobili odgovore," navela je ambasadorka.

Repčekova je povodom poziva šefa diplomatije Ivice Dačića na hitne konsultcije o spoljnopolitičkim potezima nakon odluke Brisela da ne budu otvorena poglavlja, rekla da ne vidi razlog za preispitivanje stava Vlade Srbije koji su u više navrata istakli zvaničnici Srbije, uključujući predsednika Tomislava Nikolića - da je prioritet Srbije punopravno članstvo u EU.

broj komentara 0 pošalji komentar