SNS Vračar: Razgovor sa svima, osim sa DJB

Šef odborničke grupe SNS na Vračaru Uglješa Mrdić ističe da je ta partija na konsultacijama o formiranju opštinske vlasti predložila širi kompromis i da su naprednjaci spremni na razgovor sa svim strankama, osim sa listom Dosta je bilo.

Uglješa Mrdić je novinarima posle konsultacija sa predsednikom Skupštine opštine Mihailom Grupkovićem, rekao da za sada nisu potpisani nikakvi koalicioni sporazumi, ni sa LDP, ni sa Levicom Srbije, čiji odbornik je glasao za Grupkovićev izbor, već da je reč o kompromisu i podršci.

SNS, kako je rekao, još nema kandidata za predsednika opštine, jer je prvenstveni cilj da se napravi tim koji će voditi opštinu i preuzeti odgovornost za funkcionisanje Vračara.

"S obzirom na to da postoji institucionalna kriza u opštini Vračar i da nema većine, mi želimo da napravimo širi kompromis, kao što je bio i izbor Mihaila Grupkovića iz LDP-a za predsednika parlamenta, za kojeg je glasalo 23 odbornika", rekao je Mrdić i dodao da je u interesu građana Vračara da se takav kompromis napravi.

Upitan šta ukoliko DS ne pristane na takav kompromis, budući da su ranije saopštili da ne žele sa SNS-om u vlast, Mrdić je odgovorio da naprednjaci nisu ni za prinudnu upravu, kao ni za vanredne lokalne izbore na Vračaru.

"Ukoliko DS ne bude želela sa nama, sa SPS-om, LDP-om i pojedinim drugim odbornicima, to je njihov izbor", rekao je Mrdić.

Objasnio je da SNS želi da napravi većinu koja ne bi bila predmet ucena i koja bi imala dobru saradnju sa gradskom i republičkom vlašću, jer je za realizaciju projekata na Vračaru ta podrška važna.

"Mi želimo jedan širi dogovor, smatramo da je najvažnije ono što žele građani Vračara, a to je da odgovornost za opštinu preuzmu oni koji će je pošteno i odgovorno voditi", rekao je Mrdić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара