Linta: Grabar Kitarović u čestitki iznela niz neistina

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u čestitki kojom je građanima Hrvatske čestitala 22. jun, Dan antifašističke borbe, iznela je više neistina i uvreda prema Srbima, rekao je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

"Kolinda Grabar Kitarović je u čestitki navela da je 'svojim sudelovanjem na strani antihitlerovske koalicije, hrvatski narod, zajedno sa pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobedi nad fašizmom i nacizmom, a odlukama ZAVNOH-a postavljen je temelj za proglašenje Republike Hrvatske nezavisnom državom, koju smo odbranili od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu'", istakao je Miodrag Linta.

Hrvatski narod je do kraja 1943. godine "većinski učestvovao na strani zločinačke i fašističke NDH koja je počinila genocid nad srpskim narodom u skladu sa ustaškom doktrinom da trećinu Srba treba pobiti, trećinu pokatoličiti i trećinu iseliti", rekao je Linta.

"Tek nakon kapitulacije Italije počeo je masovniji priliv Hrvata u partizanske jedinice jer se već tada znao ishod Drugog svetskog rata", dodao je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Kolinda Grabar Kitarović je u čestitki iznela uvredljivu izjavu za Srbe da se s punim poštovanjem treba odnositi prema svim poginulim tokom Drugog svetskog rata, što znači i prema ustaškim zločincima, konstatovao je Linta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jun 2016, 17:00) - Rade [neregistrovani]

uvreda

Sta se ocekuje od Kolinde kada ona rado slusa Perkovica.