Poslanička pitanja

Poslanici SNS-a, DS-a, SPO-a, SDS-a, SPS-a, LSV-a i poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi postavljali su pitanja predstavnicima vlasti na početku današnje sednice.

Poslanici SNS zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju da li je tačno da je Vlada Vojvodine prošle godine kupila pet novih službenih automobila, navodeći da je to dokaz bahaćenja aktuelne vojvođanske vlasti.

Naprednjak Žarko Mićin je na početku današnje sednice parlamenta, u kome poslanici svakog utorka od predstavnika vlasti traže određene informacije, izneo podatak da je Vlada Vojvodine u maju prošle godine, iako ima 143 vozila, kupila pet novih vozila, marke "škoda", za koja je ukupno potrošeno 12 miliona dinara.

"Postavlja se pitanje čemu ovakvo bahaćenje? Odgovor je jasan kada se vidi da Vlada Vojvodine godišnje troši više od 100 miliona dinara za službena putovanja", rekao je Mićin.

Poslanik SNS-a je istakao i da je pred građanima izbor da li žele politiku afera, bahaćenja, koju sprovodi Bojan Pajtić, ili žele politiku štednje, odgovornosti, štednje marljivosti, koju sprovodi SNS, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Dokaz takve politike, prema njegovim rečima, jeste i prodaja službenih vozila od strane Vlade Srbije.

Zato je na adresu Ministarstva finansija poslao pitanje koliko je ukupno službenih vozila prodato po odluci Vlade Srbije i koliko je država zaradila od toga, a na adresu MUP-a koliko je ukupno vozila registrovano na vladu i skupštinu Vojvodine i da li je tačno da je kupljeno pet novih automobila.

Poslanica DS-a Gordana Čomić je od ministra zdravlja Zlatibora Lončara zatražila da joj dostavi proverljive dokaze o obrazovanju, specijalističkim studijama, usavršavanju, u onom obliku kako ih je dostavio prilikom izbora na tu funkciju.

Rekla je da je Lončar dužan da joj podnese te podatke bez krivotvorenja i grešaka, jer je to pitanje odnosa člana vlade i Skupštine.

Imala je pitanje i za ministarku poljoprivrede Snežanu Bogasavljević Bošković, od koje je zatražila da proveri šta se dešava sa isplatama subvencija, budući da, kako kaže, poljoprivrednici tvrde da je isplaćeno samo 2.000 od 6.000 i da se kasni sa isplatom.

Poslanik SPO-a Žika Gojković govorio je o sve učestalijim napadima na zdravstvene radnike, njegov kolega iz SDS-a Blagoje Bradić o teškom ekonomskom stanju na jugu Srbije i u Nišu, dok je socijalista Zvonimir Stević upitao Ministarstvo kulture i informisanja da li će jedini srpski list na Kosovu i Metohiji Jedinstvo biti ugašen i koje će mere preduzeti da bi to bilo sprečeno.

Poslanica LSV-a Nada Lazić ukazala je na veliku seču šuma u Nacionalnom parku Fruška Gora, gde je u poslednje vreme posečeno 10 hektara šuma, pa je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine upitala zašto je dozvoljen tako veliki obim seče bagrema, da li je u pitanju bespravna ili sanitarna seča stabala i da li su na ogoljenim površinama zasađena nova stabla.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi interesovao se da li će konačno da se reši veoma osetljiv problem priznavanja diploma sa kosovskih univerziteta, a Anamariju Viček iz SVM-a koliko je podneto zhateva za nostrifikaciju diploma ENIC/NARIC Centru za informisanje o priznavanju inostranih visokoškolskih isprava i priznavanje u svrhu zapošljavanja pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sednica je posle poslaničkih pitanja na kratko prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво