Živković: Vučiću, ne igraj se institucijama

Predsednik Nove stranke Zoran Živković upozorio je premijera Aleksandra Vučića da se "ne igra institucijama" u slučaju hapšenja 80 osoba osumnjičenih za korupciju, među kojima su i bivši visoki državni funkcioneri. Zamenik predsednika te stranke Vladimir Pavićević ocenio je da je u pitanju "teški politički progon i medijski linč".

Živković je u sedištu Nove stranke u Beogradu ocenio da ta hapšenja predstavljaju "poslednji čin divljanja Aleksandra Vučića", kao i da su osobe privedene u tom slučaju "zarobljene od bande koju vodi premijer".

"Cela 2015. godina protekla je u stvaranju problema, a Aleksandar Vučić je pobednik u tome. Svakog dana stvarao je probleme građanima Srbije, ali i sebi, a poslednjih dana hapsi ljude koji ne mogu da se brane, koji su godinu dana pod istragom i koji su se uvek odazivali na pozive policije i tužilaštva", rekao je lider Nove stranke.

Živković je upozorio premijera da se "ne igra institucijama" jer, kako je naveo, "svako ko se igrao institucijama, kad tad je završio u njima".

Govoreći o navodima da je i poslovanje njegove vinarije predmet istrage, lider Nove stranke je rekao da su svi podaci o poslovanju tog preduzeća u periodu od 2004. do 2013. godine objavljeni na veb stranici Nove stranke, kao i da ne postoji "ništa tajno ili neka nova činjenica" u vezi sa tim.

Živković očekuje vanredne izbore u maju 2016. i poziva građane koji su nezadovoljni stanjem u zemlji da "prestanu da dobacuju i kukaju" i da se angažuju preko Nove stranke ili u drugim partijama kako bi "Aleksandar Vučić otišao u istoriju pa onda u neku instituciju".

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević ocenio je da je na delu "teški politički progon i medijski linč" Zorana Živkovića i pojedinih članova te stranke, u kom se predstavnici vlasti koriste "falsifikatima".

"Živković je više puta odgovarao na pitanja o svojoj imovini i jedini je političar kome je istraženo poreklo imovine. Zato predlažem ljudima iz SNS-a da umesto političkog progona pristupe realizaciji "akcije doktorat", kako bi se ispitala utemeljenost optužbi za plagijat njihovih istaknutih članova", istakao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući posvećenosti članova Nove stranke, Narodna skupština je usvojila 162 od 1.884 amandmana koje su poslanici te partije podneli u prethodnih 20 meseci.

"Posebno je dobro uvođenje principa akademske čestitosti koji treba da se primeni u "akciji doktorat", tako da od januara očekujemo da se utvrdi ko je šta uzimao od predstavnika vlasti i od koga pri izradi plagijata", rekao je Pavićević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво