Naprednjaci preuzeli vlast u Arilju

Dosadašnja ariljska opozicija koju čine SNS, NS, SPO, SPS i PUPS preuzela je vlast u ovoj opštini i za novog predsednika Skupštine opštine izabrala Mićuna Veselinovića (SPS), dok je Miljana Vukotić postavljena na mesto sekretara skupštine.

Sednici, koja je sinoć održana, prisustvovalo je 18 od ukupno 34 odbornika, rekao je predsednik opštinskog odbora SNS i kandidat za predsednika opštine Zoran Todorović, dodajući da je ona zakazana na zahtev opozicije.

"To znači, da imamo potrebnu većinu za rad lokalnog parlamenta, a salu je napustilo 16 odbornika koji su ostali u manjini", rekao je Todorović.

Veselinović je dodao da su razrešeni dužnosti dosadašnji predsednik opštine Milan Nikolić, njegov zamenik i Opštinsko veće, kao i predsednik skupštine Miroslav Milivojević.

Međutim, dosadašnji predsednik Skupštine Miroslav Milivojević tvrdi da je do ovog preokreta došlo na nezakonit način, jer je on započetu sednicu prekinuo i zakazao nastavak za 22. decembar.

On je rekao da je na predlog ariljske opozicije juče održana 31. sednica Skupštine opštine sa predlogom da se izabere novi sekretar, koga lokalni parlament nema već dva meseca.

"Mi smo predložili Jelenu Gloginju, ali nakon glasanja utvrđeno je da je za nju glasalo 17 odbornika, ali isto toliko i protiv. S obzirom da novi sekretar nije izabran, sednica nije mogla da se održi", rekao je Milivojević Tanjugu, dodajući da je odbornik Dragiša Terzić predložio da se sednica odloži.

Prema njegovim rečima, u sali je ostala opozicija koja je nastavila da radi iako nisu prisutni, još uvek, zvanično izabrani predsednik skupštine, niti postoji sekretar.

Inače, vlast se u Arilju već promenila krajem juna kada ju je preuzela koalicija SRS-PRS-Dveri-DS i LDP.

Nastavak sednice zakazan je za danas u 15 časova kada bi trebalo da se izabere predsednik opštine i njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво