Borislav Stefanović napustio DS

Narodni poslanik Borislav Stefanović napustio je Demokratsku stranku, ali će zadržati poslanički mandat. Kap koja je prelila čašu, kako je rekao, jeste imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

"Danas sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Demokratske stranke i na članstvo u stranci", rekao je Stefanović za RTS.

Stefanović je rekao i da neće vratiti poslanički mandat Demokratskoj stranci, kao i da će sada formirati pokret "Levica Srbije – Borko Stefanović".

Kako je rekao, zajedno sa njim poslanički klub DS-a napustiće i Ivan Jovanović.

"Žao mi je što pored svih pokušaja da programski i ideološki promenim DS zajedno sa ljudima koji me podržavaju nisam u tome uspeo", rekao je Stefanović.

DS nije želeo da se promeni u duhu vremena u kojem živimo”, rekao je Stefanović.

Dodao je da je njegov razlog za takav potez isključivo programsko-ideološki, ali i zbog nedostatka kadrova i nepostojanja želje da se suoči sa prošlošću.

Kap koja je prelila čašu, kako je rekao, jeste imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

Nastaviću aktivnosti uz ogromnu podršku na formiranju Levice Srbije i u tom smislu krećemo sa prikupljanjem potpisa, za početak ćemo se registrovati kao pokret narednih dana. Radićemo na formiranju poslaničkog kluba, očekujući izbore na svim nivoima”, rekao je Stefanović.

Poručio je da je to kreiranje nove opozicije sa leve strane političkog spektra, koja će raditi beskompromisno na demokratskom obaranju aktuelne vlasti.

Demokratska stranka saopštila je da se više neće baviti Borislavom Stefanovićem koji je godinama bio visoki državni funkcioner, podržavao stranački program i sprovodio politiku Vlade bez ijedne jedine primedbe, a sada "odjednom shvata da je oduvek bio izraziti levičar".

broj komentara 11 pošalji komentar
(četvrtak, 10. dec 2015, 20:12) - Misell [neregistrovani]

Podrska

Svaka ti je na mestu.

(četvrtak, 10. dec 2015, 15:25) - anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [neregistrovani]

Stari potez

Ovo je potez Demokratske stranke,da pokusa da navuce sto vise glasova na buducim izborima,kad god da budu. Covek nije svestan da polako postaje zrtva svoje stranke. Izvinjavam mu se sto mu ne verujem.

(četvrtak, 10. dec 2015, 14:45) - anonymous [neregistrovani]

nista cudno

za 25 godina postojanja DS su napustali mnogi clanovi i ubrzo osnivali svoje stranke.nista cudno za njih,ali to samo govori o ljudima koji su u njoj,zeljni su vlasti i liderstva,nema tu nikakve politike i ideja vec samo licni interesi,mislim da je i stefanovic jedan od njih,jer levica danas u evropi ne prolazi,sto se vidi na pojedinim izborima zemalja EU,desnica je ta koja jaca.ovim potezom stefanovic ce odvuci odredjen broj glasaca DS a ovi ce do izbora doziveti potpuni krah,jer pajtic u vojvodini nema sanse a za uzu srbiju on je potpuni anonimus.

(četvrtak, 10. dec 2015, 14:09) - anonymous [neregistrovani]

Interesantno

Interesantno je kako neki ljudi vide sebe kao mesije u situaciji kada se gladuje i kada je svet pred Trećim svetskim ratom. Idu iz jedne promašene teme u drugu i potpuno su van realnosti života.

(četvrtak, 10. dec 2015, 13:36) - anonymous [neregistrovani]

tri dana..

i to cudo ce za tri dana da prodje, niko ga se vise nece ni secati.. Kraj DSa.

(četvrtak, 10. dec 2015, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

ista novo

znali smo vec davno, samo eto sad je zvanicno

(četvrtak, 10. dec 2015, 13:27) - Никола [neregistrovani]

Вук у јагњећој кожи

Није довољно прогласити себе за левичара, да би то стварно и био. Дела говоре нешто сасвим супротно, тако да доста више превара.

(četvrtak, 10. dec 2015, 12:14) - Poreski obveznik [neregistrovani]

Sve to narod plaća

Da li je napustio državni posao i državnu platu?

(četvrtak, 10. dec 2015, 11:46) - anonymous [neregistrovani]

Ma neka je

Nisam zainteresovana za politicku scenu,ali ponekad ne mogu da otrpim.
Kaze gospodin i pominje neku levicu. Gospodine dragi, da ste vi ikada bili za tu levicu ne bi onako zdusno gurali neoliberalni kapitalizam posle 5. oktobra. Vi i vasi istomisljenici ste razorili ovu zemlju u potpunosti. Ovi danasnji ne mogu to da oporave, ali njihova krivica je sto besomucno obecavaju i ta obecanja prolongiraju iz godine u godinu. Tako da smo mi gradjani zrtve i jednih i drugih.

(četvrtak, 10. dec 2015, 11:45) - Ja Bre [neregistrovani]

Ako

je jedini cilj obaranje aktuelne vlasti,onda i ne treba da se osnivate.Pa zar nemate boljih ideja,nesto konkretno za prosperitet Srbije.E svasta ima po ovoj nasoj Srbiji.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">