Tužžilašštvo najavilo krivični postupak zbog destabilizacije zemlje

Povodom navoda koji su izneti u javnost na račun premijera Aleksandra Vučića, srpsko Tužilaštvo poručilo je da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac rekla je da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića.

Dodala je da se proverava i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je protiv premijera podneo Aleksandar Kornic.

"Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", naglasila je Dolovac.

List Kurir je na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa jošš nekoliko osoba, pre dvadesetak dana tražio od Kornica da lažžno svedoči i lažžno optužži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer prošao poligrafsko testiranje kojim je potvrđeno da Vučić nikada nije sreo Kornica niti razgovarao sa njim. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво