Tužžilašštvo najavilo krivični postupak zbog destabilizacije zemlje

Povodom navoda koji su izneti u javnost na račun premijera Aleksandra Vučića, srpsko Tužilaštvo poručilo je da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac rekla je da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića.

Dodala je da se proverava i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je protiv premijera podneo Aleksandar Kornic.

"Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", naglasila je Dolovac.

List Kurir je na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa jošš nekoliko osoba, pre dvadesetak dana tražio od Kornica da lažžno svedoči i lažžno optužži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer prošao poligrafsko testiranje kojim je potvrđeno da Vučić nikada nije sreo Kornica niti razgovarao sa njim. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 29. nov 2015, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Tako treba! Mediji trebaju znati da se sloboda medija ne odnosi na lazi i ne istine...

(nedelja, 29. nov 2015, 19:53) - Srbija,brale! [neregistrovani]

Gde je ovde neutralnost!?

I predsednik i ministri ne bi smeli da brane bilo koga,sve dok istrazni organi rade svoj posao!

(nedelja, 29. nov 2015, 19:47) - anonymous [neregistrovani]

Логично питање

Зар Тужилаштво није морало реаговати након изјаве Вучићевића а не сада сасвим други случај доводити у везу са наводима уредника Информера?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">