Читај ми!

Slovenija i Austrija zatvaraju granice

Na osnovu dogovora zemalja Šengena, Srbija je obaveštena da će doći do zatvaranja granica Slovenije i Austrije. Hrvatska razmatra zatvaranje svoje granice, što je već danas najavila i Makedonija.

Kako RTS saznaje, po povratku premijera Vučića iz Bujanovca i Preševa, u utorak oko 21 sat biće održana još jedna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Na toj sednici će se razmatrati stav Srbije o tom pitanju.

Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec rekao je u Briselu da, posle napada u Parizu, očekuje nove, odlučnije mere za upravljanje prilivom izbeglica.

Erjavec je, posle sastanka ministara spoljnih poslova EU, rekao da su migracije i terorizam dve različite teme koje su, nažalost, isprepletane, imajući u vidu da se sumnja da je jedan od napadača u Parizu prešao put od Grčke do Francuske sa izbeglicama.

Francuska će u petak zatražiti da Evropa uvede hitnu unutrašnju kontrolu granica i privremenu suspenziju Šengenskog sporazuma, poziva se na diplomatske izvore britanski Telegraf. 

Kako su saopštile makedonske vlasti, počelo je raščišćavanje zemljišta kod Đevđelije zbog eventualnog postavljanja žičane ograde, koja će, kako tvrde, služiti za ograničavanje broja migranata koji mogu da uđu u njihovu zemlju. Ako zatreba, vojska bi u roku od osam sati mogla da podigne zid.

Uprkos najnovijim događajima, ministarstva unutrašnjih poslova Slovenije i Austrije demantovala su da ima promena režima na njihovim granicama. 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво