SNS: Nema vremena za čekanje

Ako vlada ne može da reši probleme, premijer Cvetković treba da podnese ostavku, ocenjuje SNS. Stranka osuđuje pokušaj da se "pod plaštom borbe za red i mir na ulicima zavodi medijska diktatura".

Srpska napredna stranka osuđuje bacanje eksplozivne naprave na zgradu Radio televiziju "Pink" i poziva državne organe da "napokon počnu da obavljaju svoj posao", izjavio je član Pravnog saveta SNS Nikola Selaković.

Selaković je, na konferenciji za novinare, rekao da je taj napad pokazatelj stanja u srpskom društvu i da zaslužuje osudu, bez obzira da li je uzrok napada uređivačka politika te medijkske kuće ili je posredi drugi razlog.

On je ocenio i da se u Srbiji, "pod plaštom borbe za uspostavljanje reda i mira, na ulicima zavodi medijska diktatura, koja je počela upadom u prostorije dnevnih listova 'Kurir' i 'Glas javnosti'", čime se "stvara klima protiv medija koji ne izveštavaju onako kako vlast želi".

Osvrćući se na ekonomsko stanje u zemlji, Selaković je rekao da Srbija nema vremena za čekanje i ukoliko je vladi potrebno više od godinu dana da bi se uhodala i počela da radi svoj posao, "takva vlada zemlji nije ni potrebna".

"Ako vlada ne može da reši probleme, njen predsednik Mirko Cvetković treba da podnese ostavku", kazao je Selaković.

Selaković je rekao da je SNS zadovoljna zbog zapažene posete zamenika predsednika te stranke Aleksandra Vučića Americi, i dodao da naprednjaci žele da se postignu bolji, iskreniji i intenzivniji odnosi sa velikim silama, kako s Ruskom fedreacijom, tako i sa SAD.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара