Glišić: Nisam napustio Dveri

Nisam izašao iz Dveri, nisam napustio ideju Dveri, saopštio je Vladan Glišić i ocenio da "pravno i idejno" predstavlja grupu građana veri, koja je pridobila 200.000 glasača za svoj program porodičnog društva.

"Tačno je da sam kritikovao predlog gazdinskog statuta stranke Boška Obradovića i njegovih sledbenika. Taj statut je predlog još uvek neregistrovane stranke SPD koja pokušava da uzurpira ime Dveri", smatra Glišić, prenosi Fonet.

U tom smislu, radio sam ono što smo svi zajedno radili prethodnih 15 godina - kritikovali smo kvaziliderstvo i stranačkoparazitski sistem, objasnio je Glišić, koji smatra da se sada to "progoni u stranci Boška Obradovića, ali to nisu Dveri koje smo stvarali".

"To nigde u civilizovanom i demokratskom društvu nije dovoljno da bi neko bio isključen iz pokreta koji je stvarao, pa tako nije dovoljno ni za moje isključenje", ukazao je Glišić.

On je poručio da nastavlja da se bori za iste ideje za koje se borio do sada i poziva sve koji su do sada verovali u ideju Dveri da se bore idalje za tu ideju.

Prelazno veće Srpskog pokreta Dveri saopštilo je juče da je Vladan Glišić samovoljno napustio Pokret Dveri i da on više ne govori u ime tog pokreta.

"Glišić ima pravo da u javnosti govori u svoje lično ime, ali od Osnivačkog sabora Srpskog pokreta Dveri, održanog 27. juna 2015. godine, ne govori u ime Srpskog pokreta Dveri", navodi se u saopštenju, preneo je Tanjug.

Dveri dalje pojašnjavaju da je od Osnivačkog sabora prestalo da postoji Starešinstvo pokreta Dveri, te da se Glišić ne može predstavljati kao član Starešinstva.

U višemesečnim internim i javnim nastupima Vladan Glišić se izjasnio protiv potvrđenog Statuta Dveri, kao i protiv izabranog predsednika, koji je na Osnivačkom saboru izabran praktično jednoglasno, računajući i glas Vladana Glišića, napomiinje su saopštenju.

Na taj način, Vladan Glišić je samovoljno napustio političku organizaciju Srpski pokret Dveri, što je Prelazno veće i konstatovalo, navodi se u saopštenju i konstatuje da će postojati mogućnost saradnje sa njim ubuduće, s obzirom da su im politički ciljevi isti.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">