Читај ми!

"Napad na Vučića štetan za odnose BiH i Srbije"

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević ocenio je da je napad na premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici naneo veliku štetu ne samo odnosima BiH i Srbije nego pre svega zvaničnom Sarajevu jer se napad dogodilo na dan komemoracije srebreničkim žrtvama.

Vukićević je istakao da su vlasti BiH dale sve bezbednosne garancije za posetu srpskog premijera i da je to bila osnova da odluči da ode u Srebrenicu, objavio je sarajevski Dnevni avaz, prenosi Tanjug.

"(Bakir) Izetbegović je sam rekao da je pozvao Vučića da dođe i da mu daje garancije da je siguran. Uz to smo dobili pisani dokument policijskih tela da nema elemenata ugroženosti premijera u Srebrenici", rekao je ambasador Srbije u BiH.

Dodao da se sada mora ispitati ko je zakazao i da je "to je posao za državu BiH, a ne za Srbiju", prenela je hrvatska agencija Hina.

"Napad je izgred bez presedana jer se napad na premijera jedne države u drugoj nije dogodio ni u znatno težim situacijama. Velika je šteta ne samo za odnose BiH i Srbije nego pre svega za BiH, a posebno jer se to dogodilo na dan komemoracije u Srebrenici", rekao je Vukičević i dodaje da "uprkos svemu, zajednički život nema alternativu".

Vukićević navodi da Srbija želi da bude partner stabilnosti regiona i Beograd u tome BiH vidi kao svog partnera.

Bosansko-hercegovački mediji nastavljaju i danas da analiziraju zbivanja u Potočarima i u prvi plan navode spornu ulogu kompanije "Securitas" koji se bavi poslovima bezbednosti i čiji se pripadnici sada povezuju sa napadom na Vučića.

Nagađanja je podstakla fotografija na kojoj se vidi kako policija pokušava da zadrži jednog muškarca u beloj majici i sa akreditacijom, a koji je učestvovao u napadu na Vučića i njegovu pratnju, prenosi Hina.

"Dnevni avaz zapravo sugeriše da je u svemu bilo neke organizacije, a zaposlene u firmi 'Securitas' naziva 'Izetbegovićevim redarima', na temelju podatka da je osnivač te firme i njen stvarni vlasnik Mirsad Ćatić savetnik u Izetbegovićevom kabinetu", navodi hrvatska agencija.

"Securitas" je za komemoraciju u Potočarima angažovao 150 ljudi, ali "šta su oni tačno radili i pod kojim uslovima su angažovani nejasno je, ali je sigurno da red nisu uspeli održati", navode bosansko-hercegovački mediji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво