Čitaj mi!

Nikolić: Sprečeno bacanje ljage na ceo srpski narod

Vetom Rusije u Savetu bezbednosti UN sprečeno je bacanje ljage na ceo srpski narod, a Moskva je pokazala da je pravi i iskreni prijatelj, poručio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom ruskog veta na predlog rezolucije o Srebrenici izjavio da je danas veliki dan za Srbiju.

"Ne samo zato što je sprečeno bacanje ljage na ceo srpski narod, u pokušaju da se proglasi genocidnim, već zato što je danas Rusija pokazala i dokazala da je pravi i iskreni prijatelj, prijatelj koji zna da ceni prave vrednosti i koji dobro dobrim vraća", navodi se u saopštenju Kabineta predsednika.

Ističe se da nisu pojedine zemlje danas pokušale da anatemišu Srbe zato što su stvarno počinili genocid, već zato što Srbi nisu pristali na ucene i ultimatume – "zato što su odoleli pritiscima da se uvedu sankcije Rusiji i zato što beskompromisno poštuju istinu i pravdu".

Ukazuje se da se u Srebrenici desio užasan zločin koji je osudila cela Srbija.

"Zločini su se desili tokom ratnih dešavanja devedesetih i pojedinci ili grupe pojedinaca su u njemu činile zločine. Muslimanske snage Bosne i džihadisti hladnokrvno su ubili hiljade srpske dece, žena i starih lica. Sravnjeno je sa zemljom 39 sela u tom području", navodi se u saopštenju.

Kabinet predsednika saopštava da je rezolucija koju je predložila Velika Britanija imala samo jedan cilj – da srpski narod bude osuđen za jedini genocid svetskih razmera.

"Paradoksalan je pokušaj da narod koji je bio žrtva genocida i progona tokom Drugog svetskog rata, koji je zarad mira i slobode čitavog sveta žrtvovao trećinu svog stanovništva tokom Prvog svetskog rata, koji je proglasio svog krvnika za brata i prigrlio ga odrekavši se sopstvene državnosti, bude označen kao genocidan", piše u saopštenju.

Ističe se da Srbija ne bi bila ogorčena čak ni da je takva odluka bila doneta. "Srbija ne bi bila ogorčena niti bi se svetila i mrzela. Te osobine, jednostavno, nisu imanentne srpskom narodu. To je narod sposoban da voli i prašta, a ne da mrzi i gazi", navodi se.

Srbija ostaje posvećena pomirenju, miru i stabilnosti u regionu i snaženju prijateljstava širom sveta, zaključuje se u saopštenju Kabineta predsednika.

broj komentara 17 pošalji komentar
(četvrtak, 09. jul 2015, 00:35) - Djuka [neregistrovani]

Re: Medveđa usluga Srbiji! Re: Medveđe usluga Srbiji!

Upravo tako. Ali, nažalost, to mnogi, pa i naši političari ne shvataju ili neće da shvate. A neka zdrava logika, upravo, to kaže. Ko shvati, shvatio je, ko ne................??
Dobro zapaženo (San i java). To je realna ocena, ali mi to izokrenemo naopačke, a što će nam se, već koliko sutra, to obiti o glavu i možda skupo koštati to nikoga ili većinu ne zabrinjava.
Veoma smo kratkovidi i naivni, nažalost!

(četvrtak, 09. jul 2015, 00:29) - anonymous [neregistrovani]

@Rezolucija se odnosi na one...

Zapad je u ovim stvarima broj 1,rezolucija je bila tako spakovana da moze da se tumaci na vise nacina...pozdrav Java

(sreda, 08. jul 2015, 23:20) - San i java! [neregistrovani]

Rezolucija se odnosi na one...

koji su pocinili zlocine,a ne na sav srpski narod!

(sreda, 08. jul 2015, 23:00) - Србин из Русије [neregistrovani]

Руски вето, Кина уздржана... већина је на нашој страни!

''Утицајне'' земље, како их неки овде називају, одавно воде политику двоструких стандарда, а антисрбска резолуција је ваљда јасна порука свима да схвате шта мисле о нашој земљи и народу?

(sreda, 08. jul 2015, 22:58) - anonymousPero [neregistrovani]

Meni

Meni cudisto neprivatamo to sto ceo svet kaze teramo inat kao 90 da samo mi smo u pravu odnosno nasi istina je prava sve ostale su lazne.bpjim se da cemo to skupo platiti.

(sreda, 08. jul 2015, 21:30) - anonymous [neregistrovani]

@Kina je znala zasto...

Dovoljan je jedan veto sto trositi dva,Kinezi su se dogovorili sa Ruskim partnerima da se ne mesaju to je politika.

(sreda, 08. jul 2015, 21:20) - Sudbina statista! [neregistrovani]

Rusija preko Srbije...

pokazuje zube Zapadu!...

(sreda, 08. jul 2015, 21:07) - Istocnjacka mudrost! [neregistrovani]

Kina je znala zasto...

mora da se uzdrzi!Nasuprot nasim nerealnim ocekivanjima!-I sta sad!?-Ista meta,odstojanje se povecalo,za nas!!!

(sreda, 08. jul 2015, 20:49) - Suprotno misljenje: [neregistrovani]

Medvedja usluga Srbiji!

Uticajnije su zemlje koje su glasale sa DA!-Gurnuce nas u rusku uticajnu sferu,a mi bismo hteli na Zapad!

(sreda, 08. jul 2015, 20:29) - Stevan [neregistrovani]

Stvarno

neko mora da kaze a to cu biti ja,zamislite da smo uveli sankcije Rusiji zbog zapadnih "prijatelja'' sada bi ostali i bez prijatelja i bili bismo zigosani kao genocidni narod nema sumnje rezolucija bi prosla,zato moram da cestitam nasoj Vladi na mudroj politici za mene je ovo najveca politicka pobeda za Srbiju...zato cestitam celom Srpskom narodu ziveli.