Читај ми!

Mustafa: "Srpska" nije postavila uslov za povratak u vladu

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je da lista "Srpska" nije postavila uslove za povratak u vladu, ali i da neće prihvatiti nijedan uslov te stranke.

"Nismo imali nikakav uslov od list 'Srpska' za njen povratak u vladu Kosova. Mi smo pozvali predstavnike ovog političkog subjekta, ali oni se i dalje ne odazivaju na naš poziv", rekao je Mustafa, odgovarajući na pitanje poslanika u kosovskoj skupštini, prenosi Tanjug.

Kosovski premijer je istakao da neće biti nikakve razlika između liste "Srpska" i drugih političkih subjekata, niti će biti posebnih kriterijuma koji bi favorizovali listu "Srpska".

Ova izjava premijera Mustafe dolazi nakon jučerašnjog stava liste "Srpska" da se neće vratiti u kosovske institucije dok se u potpunosti ne ispunjava koalicioni sporazum koji je postignut između DSK-DPK sa "Srpskom" kada je formirana vlada Kosova.

Istakli su da im je obećan prekid privatizacije u srpskim sredinama na Kosovu i osnivanje nove dve opštine.

Srbi su počeli bojkot institucija kada je iz kosovske vlade smenjen predsednik liste "Srpska" Aleksandar Jablanović zbog izjave da su "divljaci" oni koji su gađali srpske povratnike kod Đakovice kamenjem.

Na Kosovu je ta izjava tumačena kao uvreda porodica žrtava rata 1999. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара