Čitaj mi!

Nova stranka protiv koncerta Svetlane Ražnatović

Nova stranka apeluje na gradsku vlast u Novom Sadu da otkaže koncert folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović i poziva da sredstva od "takozvanih sponzora" usmeri za pomoć najugroženijim sugrađanima.

U saopštenju novosadskog odbora Nove stranke ocenjuje se da je netačna tvrdnja da taj koncert neće platiti Novosađani jer, kako se dodaje, "oni su ovaj koncert platili još prošlog leta", prenosi Tanjug.

Novosadska vlast je za finansiranje "Tamburica festa" 2014. godine "izdvojila jedanaest miliona dinara, što je skoro deset odsto svih sredstava izdvojenih za finansiranje projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi Grada Novog Sada", navodi Nova stranka.

Na toj manifestaciji, prošlog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi, nastupila je i "kulturna delatnica" Ceca pred, "ako je verovati novinarima, 50.000 posetilaca koji su platili ulaznice po prosečnoj ceni od sedam evra", stoji u saopštenju.

Iz Nove stranke dodaju da su sredstva, u iznosu od jedanaest miliona dinara, uplaćena "preduzeću sa jednim zaposlenim, Tamburica fest media d.o.o. Novi Sad, koje je sada "sponzor Novogodišnjeg koncerta", najavljenog za 13. januar na Trgu slobode.

Nova stranka pita gradsku vlast zašto je tolika sredstva izdvojila za jednu komercijalnu manifestaciju koja "nastupom pomenute umetnice apsolutno ne doprinosi kulturi ovog grada".

Takođe pita da li iko od "bahatih i nestručnih vlastodržaca" ume da izračuna da bi za jedanaest miliona dinara 2.200 najugroženijih sugrađana moglo da dobije po 5.000 dinara za Novu godinu što je ranije bila praksa, navodi se u saopštenju iz Gradskog odbora Nove stranke.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 10. jan 2015, 12:54) - Kultura [neregistrovani]

Koncert

Sramota je trošiti i pare i vreme na takvu muziku (na Jece, Cece i ostale gluposti). Želim da verujem da Novi Sad može i treba svojim građanima, a i gostima da priredi nešto bolje, lepše i svakako kvalitetnije.

(subota, 10. jan 2015, 12:12) - anonymous [neregistrovani]

Hleb,bez igara

Narodu treba hleba,a ne igara.

(subota, 10. jan 2015, 12:10) - anonymous [neregistrovani]

Strasno

koje mlacenje prazne slame kada smo dosli da je Cecin ili bilo ciji koncert problem...zena radi i privredjuje i trazice se za njen koncert karta vise kao i uvek ona se za to izborila posteno.

(subota, 10. jan 2015, 12:05) - anonymous [neregistrovani]

Dokle vise.

te Cece Bece,i Mece, truju nam omladinu,sa tim sundom,jos su opstine i gradovi umesani u to sve to rasklinkati.

(petak, 09. jan 2015, 19:47) - Dr.Top [neregistrovani]

Protiv

Koncerti ovakve "muzike" su daleko od toga da doprinose opstoj kulturi, zato se u ovom slucaju potpuno slazem sa stavovima Nove Stranke.

(petak, 09. jan 2015, 18:26) - Sami [neregistrovani]

Ceca

Nova je uvek antiprotivna SNS -u, bilo dobro za Srbiju ili ne nije vazno.

(petak, 09. jan 2015, 18:19) - anonymous [neregistrovani]

Pravoslavna Nova Godina

Neki ne mogu prihvatiti da je vecinski narod u Novom Sadu Pravoslavne vere i nikad vise nece biti pod petokrakom.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">