Читај ми!

DSS i Dveri formirali patriotski blok

Demokratska stranka Srbije i Pokret Dveri formirali su opozicioni patriotski blok, koji se protivi ulasku Srbije u EU i NATO, a zalaže za ekonomski patriotizam, intenziviranje saradnje sa Rusijom i odbranu Ustava Srbije.

Lideri DSS-a i Pokreta Dveri Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović naveli su na prvoj zajedničkoj konferenciji, u sedištu DSS-a, da je Kosovo Srbija, a Krim Rusija i da bi vlast trebalo da "prizna Rusiju u njenim ustavnim granicama", prenosi Tanjug.

Ističući da je nacionalnom bloku najpreča Srbija i borba protiv aktuelne vlasti, predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić rekla je da su spremni da razgovaraju sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem o saradnji, ali da želi da vidi u kom će pravcu ići njegova politika.

"Mi možemo sa svakim razgovarati. Dogovor je jedno, a razgovor je drugo", rekla je Rašković Ivić, navodeći da se iz Šešeljevih izjava vidi da sada nije zainteresovan za pravljenje koalicija.

Rašković Ivić je rekla da se patriotski blok, u kojem su, kako je navela, i pojedini istaknuti intelektualci, odlučno protivi ulasku zemlje u NATO i EU i zalaže za jačanje ekonomske i političke saradnje sa Rusijom.

"Klatno Srbije koje je krenulo ka zapadu treba vratiti na istok", rekla je Rašković Ivić.

Navela je i da se protive prodaji prirodnog i privrednog bogatstva Srbije - "Telekoma", "Elektroprivrede", "Galenike", a zalažu za ekonomski patriotizam, koji podrazumeva ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu, uz stratešku saradnju sa Rusijom.

Rašković Ivić je rekla i da je Ustav Srbije poslednja odbrana od cepanja Srbije, ističući da bi brisanjem preambule bio otvoren put za priznavanje nezavisnosti Kosova.

Navodeći da vlast vodi Srbiju u demagošku, ekonomsku i socijalnu propast, lider Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je opoziciona saradnja i formiranje patriotskog bloka važan trenutak u srpskoj istoriji.

"Vreme je za sabiranje patriotskih snaga za promenu vlasti u Srbiji. U Skupštini Srbije nema opozicije, prava opozicija je van parlamenta", rekao je Obradović i pozvao "sve srpske rodoljube da im se priključe".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво