Čitaj mi!

Živković: Ujedinjenje opozicije tema van vremena

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je u Nišu da je ujedinjavanje opozicije "nametnuta tema van vremena i prostora" i da to pitanje može biti interesantno kad izbori budu vidiku.

"Besmisleno je da šest meseci posle izbora pričamo o koalicijama", rekao je Živković novinarima na Četvrtoj redovnoj konferenciji NS u Nišu, prenosi Tanjug.

Živković je rekao da najpre mora da se vidi ko je opozicija režimu Aleksandra Vučića, a ko je to ko "cupka ispred njegovog kabineta u nadi da će dobiti mrvicu vlasti, njegove dobre volje ili mekog srca".

Prema Živkovićevim rečima, u ovom trenutku je važno da svaka stranka unutar sebe izvrši mobilizaciju, a onda da mobiliše i druge, kako bi bili dovoljno jaki na izborima 2016. godine ili pre, ili da prvi udarac zadaju aktuelnoj vlasti na lokalnim izborima ako budu pre, slično kao što je to uradila opozicija 1996. godine.

Živković je još jednom ponovio sedam principa demokratske mobilizacije NS: etiku odgovornosti - politika se meri rezultatima, oporavak privrede i sređivanje države, slobodno tržište, borba protiv plagijata i laži svake vrste, policija da štiti građane, kultura umesto brutalizacije društva i zapad umesto kuće sa dvoja vrata.

On je, kritikujući aktuelnu vlast, rekao da je mobilizacija neophodna, jer je država ugrožena, da je država oslonjena na dobru volju jednog čoveka (Aleksandra Vučića) i "da je ranija vlast bila bahata, a da je ova brutalna."

Na pitanje novinara na osnovu čega je zaključio da je Žandarmerija upotrebila prekomernu silu u slučaju Andreja Vučića, Živković je rekao "da on zna da su pripadnici Žandarmerije bili izazvani, ali da se onaj ko ih je izazvao obara na zemlju, stavljaju mu se lisice i privodi se nadležnim državnim organima".

On je ponovio i "da je odlično da Vladimir Putin poseti Srbiju", ali da je postavio pitanje trenutka, jer smatra da nije pravi momenat za tu posetu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 05. okt 2014, 10:32) - anonymous [neregistrovani]

Izazov!

Izazivam g. Živkovića da 'samostalno' napiše jedan članak o povezanosti ruskog i srpskog naroda kroz vekove!

(subota, 04. okt 2014, 16:21) - anonymous [neregistrovani]

Interesantno

Tema samo za izbore, a posle nije ni bitno.
Vazno da me birate.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">