Filipovski: Dugotrajna kriza u Vojvodini

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da je Demokratska stranka "odavno izgubila legitimitet u Vojvodini", a da odbijanjem da učestvuje u koncentracionoj vladi ozbiljno ugrožava funkcionisanje pokrajinske administracije.

Dubravka Filipovski je u izjavi dosatvljenij medijima rekla da politička kriza u Vojvodini traje dugo i prouzrokuje opravdano nezadovoljstvo i apatiju građana Vojvodine, prenosi Tanjug.

"Apsolutna vlast, kao jedini izbor Bojana Pajtića, ne doprinosi sređivanju situacije u Vojvodini i prevazilaženju političke krize", navela je Filipovski.

Kako je ocenila, sve političke stranke od kojih zavisi formiranje koncentracione vlade treba da ostave po strani politička i programska razmimoilaženja i utvrde ključne prioritete u cilju bolje realizacije interesa građana Vojvodine, do raspisivanja novih pokrajinskih izbora.

Pajtić, koji je predsednik pokrajinske vade i lider DS, nedavno je izjavio da je za DS neprihvatljiva ideja o koncentarcionoj vladi u pokrajini, jer smatra da je ulazak SNS u vlast, kao i neprirodne koalicije, ne mogu doneti ništa dobro Vojvodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво