Čitaj mi!

Nikolić protiv sankcija Rusiji

Srbija ni slučajno ne treba da se priključuje sankcijama Rusiji, jer bi takav potez bio poguban po nas, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je za Informer rekao da nema nameru da se meša u nadležnosti Vlade, u koje spada i vođenje spoljne politike zemlje, ali smatra da Srbija ne treba da se pridružuje sankcijama ni prema kome, pa ni prema Rusiji.

Prema rečima Nikolića, eventualni sukob sa Rusijom bio bi najgori mogući put za Srbiju, prenosi Fonet.

"Uvođenje sakcija Rusiji imalo bi nesagledive političke posledice, kao što je ostajanje bez oslonca u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i rušenje bratskih odnosa dva naroda, za koje su se borili naši preci", upozorio je Nikolić.

Bili bi ugroženi unutrašnji mir i stabilnost, napomenuo je Nikolić, "a ekonomska šteta, koju nam niko ne bi namirio, merila bi se stotinama miliona evra na godišnjem nivou".

broj komentara 47 pošalji komentar
(petak, 01. avg 2014, 02:21) - anonymous [neregistrovani]

Zašto?

Zbog prkosa smo uvek najgore prošli. Ne može jedna mala država da bude neutralna u politici između dva bloka bez posledica. Zar to još nismo naučili? Kad ćemo već jednom gledati interese građana za bolji život?

(petak, 01. avg 2014, 01:27) - Ze [neregistrovani]

Ni govora

Ni govora o sankcijama Rusiji, vec treba da uvedemo sancije Americi. Rusija je nas najveci saveznik svih vremena

(petak, 01. avg 2014, 00:00) - Нишлија [neregistrovani]

Томо свака ти част!

Свака част председниче. Ти говориш оно што сви Срби мисле. Какве санкције Русији. То нам Бог не би опростио.

(četvrtak, 31. jul 2014, 23:53) - Dušica Nikolajević [neregistrovani]

Odgovor za "dozvoli te.."

Neverovatno kako neznanje ili nepoznavanje istorije ljude rukovodi da pišu ali svašta.Ne dovodi se u pitanje ko se gde školovao.I Petar Veliki je od Holandjana učio kako se prave jedrenjaci.Podsetiću Vas.27 miliona Rusa je poginulo u II ratu oslobadjajući vaše roditelje i moje i svih evropljana jer fašisti i bez Hitlera nisu hteli pasti.Zvali su se Crvena Armija.Za njima su u manjem broju pošto su Rusi čistili sve tenkovima koje mi nismo imali,oslobadjali i naši partizani.Car Nikolaj II je ušao u Veliki rat iz podrške nama.Nije morao rodjak mu je bio nemački Kajzer.Pa isti ti evropllani nisu Srbima hteli dati francuske ladje koje ste pomenuli nego je Nikolaj II zapretio da će potpisati jednostrano primirje sa Nemcima ako ne pošalju saveznici ladje za izmučenu srpsku vojsku u Albaniji da predju na Krf...zaista nije lepo biti nezahvalan.Mi to često kao narod radimo...zaboravljamo.

(četvrtak, 31. jul 2014, 22:04) - anonymous [neregistrovani]

Nisu samo pare u pitanju

Pa ako su iskustva u poslednjih 30-ak godina pravedni pokazatelji onda je Zapad vec u ratu sa Rusijom. Oni su sve ratove zapoceli ekonomskim i politickim sankcijama i to se sada uvecava i ubrzava na dnevnom nivou. Ukrajinci rade sve sto treba da se rat odrzava stalnim. Kad se ukaze prilika bombe ce pocet da rade svoje. Od Srba se nece ocekivati sankcije nego meso. Ono ljudsko, u obliku vojnika na Ruskom frontu.

(četvrtak, 31. jul 2014, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

Zar ko misli

Zar neko misli da mi odista možemo da uvedemo nekakve sankcije Rusiji? Mi možemo samo da se saglasimo sa sankcijama koje uvode druge zemlje.
Ne razumem da na to iko i pomišlja. Ali ne bi tuklo toliko gromova da ne pomišlja.

(četvrtak, 31. jul 2014, 19:12) - anonymous [neregistrovani]

Mi smo na jugu, a izmedju "istoka" i "zamada" ?


Pricas, pricas ... nas nikada niko nije hranio ni othranio - vise smo trpeli no bili siti.
A ovo za I sv.rat,da nije bilo Rusije, Srbija bi bila pokrajina Austrije ... a Rusija je zalegla i nestala (progutao je komunizam i postala SSSR); ono ni Srbija nije bolje prosla - progutala je Jugoslavija I, pa socijalizam i Jugoslavija II, itd.
Amerikanci su posebna prica ... danas oni nisu ni izbliza ono sto su bili do pred zavrsetak II sv.rata.
Zato mi nemamo kud - mi moramo ostati razapeti na raskrsnici, inace drugacije ne mozemo postojati. Istorija kaze da taj poredak ne moze da se promeni, a da ne izazove poremecaje i istocno i zapadno ...

(četvrtak, 31. jul 2014, 18:41) - anonymous [neregistrovani]

dozvoli te..

posle drugog svetskog rata Amerika je odhranila Srbiju..a Rusi su hteli 1948 Srbiju da okupiraju…nasi Preci su se skolovali na Zapadu a ne u Rusiji…pa i nas Kralj je pobegao za London….Tesla je pobegao na Zapad a ne u Rusiju…pitaj te nase Azylante zasto Azyl traze u EU ali ne i u Rusiju..Amerika,Francuska,Engleska,i Grcka bili su nasi Prijatelji i Saveznici...a zasto vise nisu pitaj one koji su vodili ovu Jadnu Zemlju..od Milosevica do danas ..sta misli te od kud Francusko Groblje u Srbiji..ili kako je nastala Pesma "Krece se Ladja Francuska".

(četvrtak, 31. jul 2014, 18:14) - anonymous [neregistrovani]

Pa zar Rusija nije glasala da se SRJ uvedu najteze sankcije koje je ikada jedna drzava dobila u UN

Pa kako nam Rusija nije uvela sankcije. Pa setimo se kada su 1992 glasali da se SRJ uvedu najteze sankcije koje je jedna zemlja ikada dobila (jedino je Kina u SB UN od stalnih clanica bila uzdrzana dok su sve ukljucujuci i Rusiju glasale ZA). Posle su glasali da se i izbacimo iz istih tih UN , i da se izbaciom iz KEBS sadasnjeg OEBSA. To se nika ne sme zaboraviti, pa makar nam nasi rusofili pricali da je tada u Rusiji bio izdajnicki rezim, koji je morao da slusa zapad zbog datih kredita.

(četvrtak, 31. jul 2014, 17:30) - Србин из Русије [neregistrovani]

Присталице ЕУ гледају Немачку, Енглеску, Француску...

...али Србију у ЕУ чека судбина Бугарске, Румуније, земаља друге лиге, у којима се живи лошије него данас у Србији! Најмање што могу да кажем ЗА Русију је да нас НИСУ бомбардовали, НИСУ признали независност Косова и Метохије и НИСУ нам увели санкције, за разлику од ЕУ земаља које све то ЈЕСУ урадиле против наше земље и народа! Мислите о томе!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">