Čitaj mi!

Smenjeni svi načelnici uprava u policiji

Svi načelnici uprava u policiji biće smenjeni, i to je pet načelnika u pet uprava, rekao premijer Aleksandar Vučić. Istakao je da nije zadovoljan borbom protiv narko-kartela.

Odluka je doneta u skladu sa inicijativom ministra policije, a saglasnost je dao i direktor policije, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

"To je bio jedini način. Danas bi i direktor policije Milorad Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu, ne zato što je loše radio, nego zato što moramo da presečemo situaciju", rekao je Vučić.

Istakao je da Veljović ostaje na mestu direktora policije i da su pred njim veliki zadaci.

Na mesto smenjenih načelnika uprava u policiji biće privremeno postavljeni njihovi zamenici, rekao je premijer i istakao da to ne znači da će bilo ko u policiji "nekome da skida glavu".

Vučić je rekao da nije bio zadovoljan rezultatima u borbi protiv narko-kartela, navodeći da u Srbiji, osim akcije "Grom 1", nije sprovedena nijedna uspešna akcija u borbi protiv narko-kartela.

Naveo je da je pre dvadeset dana ministru Stefanoviću i direktoru policije Veljoviću, šefovima uprava Miliću i Miloviću rekao da sami biraju datum i da pokažu rezultat.

Želeo sam da nastavimo žestoko po narko-klanovima i tražio sam rezultate, a da oni upotrebe sva moguća sredstva, rekao je Vučić i dodao da se tada, nažalost, videlo da postoje unutrašnje stvari koje mnogo više zanimaju neke ljude u okviru policije, a njihove akcije svele su se na "bacanje pevačica po splavovima".

"Rekao sam: Upotrebite helikoptere, ako je potrebno, i vojne helikoptere. Završite jedanput sa tom bandom. Nemojmo da jurimo ljude sa po gramom, ili jednim i po gramom po 'Fristajleru', a da ove koji ih snabdevaju desetinama kilograma više ne jurimo. Ja vam sad kažem: Ja to ne mogu više da trpim, nemam strpljenja više. Nemaju ni građani Srbije strpljenja. Sve više nam dece umire od droge", poručio je premijer.  

Naveo je i da je predsednik Nikolić u pravu kada kaže da je uve dojavljivano dilerima kada se povede akcija protiv njih.  

"Ali to se dešavalo i prethodnih 20 godina. Ni mi, međutim, nemamo do sada dramatično veliku akciju protiv njih, pa u kome je onda problem", upitao se Vučić.

Tražio je, kako je rekao, da se poimence označe lica za koja se zna da su najveći narko-dileri, da budu praćena i privedena pravdi, ali to se nije dogodilo.

Premijer je objasnio da je posle današnjih razgovora sa predsednikom i resornim ministrom imao i razgovore sa direktorom policije Miloradom Veljovićem i sa načelnikom UKP-a Rodoljubom Milovićem.

"Priča o navodnom postojanju zemunskog klana sada je izmišljotina Ljubiše Buhe Čumeta i on je to javio i medijima i političarima", izjavio je Vučić, navodeći da su smene u vrhu policije usledile jer su "policijske službe počele da se bave same sobom, politikom i sve većim uticajem na medije".

Vučić je rekao i da veruje da je Rodoljub Milović pošten policajac, objašnjavajući da je laž da je Milović sarađivao sa Darkom Šarićem.

Srbijom neće vladati Darko Šarić, rekao je Vučić.

Istakao je da je najveći narko-diler u Srbiji izvesni "Kosmajac", čije ime niko ne sme da kaže, jer ga se svi plaše.

"Kakva je to država kad niko ne sme da kaže ko je narko-diler, nego to moram ja, pa će sad da me tuži... Kažu da dokaza za njegovo hapšenje nema, a jure dilere po 'Fristajleru'", dodao je Vučić.

Poručio je da želi da se nastavi žestoka borba protiv narko-dilera u najvećim gradovima: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Leskovcu, Kraljevu.

Premijer podseća da su neki pripadnici policije još ranije uhapšeni, zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalcima i ističe da to nije kraj.

"Poručujem građanima Srbije da oni koji su kriminalom uprljali ruke, koji su u korupcionaškim aferama do guše, da za njih neće biti slobodnog vazduha", kaže premijer.

Napominje da se ne plaši da će se stvoriti atmosfera nalik onoj uoči ubistva Zorana Đinđića. Kaže i da oni koji se boje reakcije države na njihove nezakonite radnje kreiraju afere protiv njegove porodice.

U toku prepodneva, u Predsedništvu Srbije sastali su se Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je promene na ključnim mestima u policiji, nezadovoljan njenim radom.

Nikolić je od Vlade zatražio da nastavi reforme u tom resoru jer će, kako je poručio, jedino tako biti moguća istinska borba protiv kriminala.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 21. jun 2014, 09:23) - Dalibor. [neregistrovani]

Podrška.

Podreška, nastavite ka što većim rezultatima na tom polju.

(petak, 20. jun 2014, 20:46) - anonymous [neregistrovani]

sas

Bravo Vucicu! Svaka ti se pozlatila:) Napred se mora Nazad se nemore.:)

(petak, 20. jun 2014, 20:27) - Vesna Krnjulac [neregistrovani]

Cestitka

Gospodine Vucicu, svaka Vam cast! Trebali ste to odavno uraditi. Svaka Vasa rec je na svom mestu. Mogu Vam reci da sam srecna majka tri cerke, i ujedno nesrecna tasta zeta policajca. Trebali ste i okolna mesta procesljati po stanicama policije. Jos jednom Vam cestitam na pravoj odluci sto ste uradili.

(petak, 20. jun 2014, 20:18) - anonymousбаћанац [neregistrovani]

смена челника у полицији

Свака част Вучићу,родио се други Ђинђић,само млађи и јачи,кренуо си да доведеш Србију у ред нормалних држава.До сада је мафија имала државу а сад држава искорењује мафију.То што си урадио и радиш са полицијом,народ те моли уради и са судством.Тамо је легло корупције.Свака част малобројним часним и поштеним судијама и тужиоцима,а гро је огрезло у корупцији и нераду.Народ има велико поверење у теби.Само тако настави.

(petak, 20. jun 2014, 18:27) - Djekna [neregistrovani]

...

Lako mi je za drogu. Ko nece ne mora da je kupuje. Sto se policija ne bori protiv decije prostitucije? Jos mi se okrece stomak kada se setim dokumentaraca sa RTS-a o ovom vidu kriminala na jugu Srbije, malim selima, belom kombiju i sl.

(petak, 20. jun 2014, 17:43) - Србин из Русије [neregistrovani]

Свака част на храбрости...

...и нека вас Бог чува!

(petak, 20. jun 2014, 17:25) - anonymous [neregistrovani]

Sjajna vest

Podrska, trebalo je to odavno uraditi!
Iako ne volim Vucica pozdravljam ovu odluku.