Читај ми!

Potpisan koalicioni sporazum SNS-a i SVM-a

Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara potpisali su koalicioni sporazum o učešću u novoj vladi, kojim su definisani prioriteti rada vlade i programski prioriteti dve stranke, a predviđeno je da SVM ima pet državnih sekretara.

Partneri u Vladi, Srpska napredna stranka i Savez vojvođanskih Mađara, ozvaničili su saradnju potpisivanjem koalicionog sporazuma.

Sporazum su u prostorijama SNS-a potpisali lider naprednjaka i budući premijer Aleksaandar Vučić i lider SVM-a Ištvan Pastor.

Sporazumom, koji će biti objavljen, predviđeno je da će SVM imati državne sekretare u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad i socijalna pitanja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva zdravlja.

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović rekao je novinarima posle potpisivanja sporazuma da su njime definisani prioriteti u oblasti zaštite manjinskih prava, pitanja od interesa Vojvodine, velikih infrastrukturnih projekata, kao i o istorijskim temama koje su opterećivale odnose između Srba i Mađara.

"Prioriteti se tiču Evropske unije, regionalnih politika, IPA fondova i pitanja zemljišne politike," rekao je Mirović.

On je istakao da su naprednjaci zadovoljni saradnjom sa SVM-om i da zajedničko učešće u Vladi pruža šansu za razvoj odnosa dve stranke, ali i rešenje važnih pitanja u društvu.

Pastor je istakao je da je moguće graditi odnose tako "da se prošlost ostavi u prošlosti, a odnos gradi iz perspektive sadašnjosti".

"Ponosan sam što je SVM uspela da prekorači sopstvenu senku i može biti primer drugima koji misle da imaju dužu senku", rekao je Pastor i istakao "da iza sporazuma koji je potpisan čovek može da stane dignute glave".

Pastor je poručio da je pred novom vladom velika odgovornost i zadatak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво