Čitaj mi!

Predsedništvo SNS-a o novoj vladi

Srpska napredna stranka održala sednicu Predsedništva na kojoj se razgovaralo o formiranju nove vlade.

12.00 - Pred Vladom su ozbiljni zadaci, slede dramatične uštede u javnom sektoru i agresivno jačanje privatnog sektora, kaže Aleksandar Vučić.

11.50 - Završena sednica Predsedništva SNS-a. Očekuje se obraćanje Aleksandra Vučića.

10.10 - Počela sednica Predsedništva SNS-a o formiranju vlade.

Kako se očekuje, Predsedništvo bi trebalo da ovlasti lidera stranke Aleksandra Vučića da počne pregovore sa partnerima o formiranju vlade.

Očekuje se, takođe, da u prvom krugu razgovora, novi mandatar pozove predstavnike svih parlamentarnih stranaka i da im predoči programska načela novog kabineta.

Kako je ranije izjavio potpredsednik SNS-a Goran Knežević, sastav nove vlade neće biti poznat posle sastanka Predsedništva stranke.

"U subotu još nećemo znati, ali mislim da ćemo vrlo brzo znati", poručio je Knežević i dodao da očekuje da će na Predsedništvu SNS-a biti analizirani rezultati izbora po svim lokalnim samoupravama.

Rekao je da će se na sednici razgovarati o planu i programu predsednika o radu vlade Srbije i da će članovi predsedništva doneti strateške odluke o formiranju buduće vlade.

Ministar pravde i državne uprave u tehničkoj vladi i potpredsednik SNS-a Nikola Selaković rekao je juče da će "o koalicionim partnerima odlučivati najviši stranački organi budući da je država u teškom stanju, pa treba zbijati redove".

Dnevni list Večernje novosti navodi da će Vučić na sednici Predsedništva predstaviti program nove Vlade Srbije, a da će rukovodstvo SNS-a na sednici razgovarati o narednim koracima za formiranje izvršne vlasti, kao i razmatrati eventualne koalicije.

Razgovore sa strankama koje bi mogle da uđu u Vladu naprednjaci će započeti u ponedeljak ili utorak, a RTS saznaje da će na konsultacije najpre biti pozvan Savez vojvođanskih Mađara.

broj komentara 18 pošalji komentar
(nedelja, 06. apr 2014, 03:00) - Marko Kojic [neregistrovani]

Ima nade

Konacno neko ko ce smanjiti drzavni aparat i napraviti vladu u srazmeri sa mogucnostima jedne male drzave kao sto je Srbija. Neradnika je mnogo i svi bi voleli da drzava finansira nerad i javasluk, krajnje je vreme da se tome stane na put i zavlada rad i discilpina u nasem drustvu.

(subota, 05. apr 2014, 14:18) - anonymous [neregistrovani]

Milan Lala

U novu vladu nikako ne uzimati SPS jer bi zbog svog "prljavog-Saric vesa" predstavljala problem / teret o kojem bi vlada morala da se bavi umesto da se bavi ne odloznim ekonomskim i drzavnim poslovima . U vladu ni za zivu glavu Tadica i Canka . Tadiceva politika je dovela Srbiju do ruba propasti i da je narod hteo Tadica sad bi on sastavljao vladu. SNS uozbilji te se. A autonomas republikanac po nacionalnosti "vojvodjanin" ( kako je sam Canak uvek sa ponosom izjavljivao) politicki kameleon koji je ucestvovao u svim rezimima i uvek radio protiv jedinstva Srbije nije potreban Srbiji za reforme.Njegove reforme su razbijacke i separatisticke. SNS je trazi mandat od naroda da sprovede reforme DOBILI STE MANDAT i sad ne pokusavajte da razvodnjavate politicku odgovornost. Na posao bez izgovaranja.

(subota, 05. apr 2014, 14:03) - Kole [neregistrovani]

verujem

Verujem da će dobro odabrati koalicione partnere koji će pomoći u brzom napretku, i istovremeno biti objektivna i podstičuća protivteža.

(subota, 05. apr 2014, 14:02) - Lenka [neregistrovani]

napred

Bice to veliki posao, ali spremni su oni da se uhvate u kostac... Jedno je bar sigurno-nece biti nedodirljivih, naprednjaci ce se razracunati sa svima koji su umesani u ikakve kriminalne radnje.

(subota, 05. apr 2014, 13:56) - Zoka [neregistrovani]

zadnji cas

Bio je zadnji čas da krenemo u reforme i počnemo ozbiljno da radimo na oporavku zemlje, posebno unazađene ekonmije..Samo napored, naprednjaci su voljni da uposle stučnjake bez obzira na političku opredeljenost, a to je retko viđeno u Srbiji..

(subota, 05. apr 2014, 12:48) - anonymous [neregistrovani]

re molba

Kad je to SPS razbio DS! Oni su sami sebi presuduli,a da je SPS opasna pretnja SNS-u, sad bi oni bili na vlast.

(subota, 05. apr 2014, 12:37) - anonymous [neregistrovani]

nezaborav

Ne zaboravite jos dve stvari.
1.I Slobodan Milosevic je imao 2 miliona glasaca pa je ipak pao.
2.Vi ste na ovim izborima dobili samo cetvrtinu glasackog tela jer jedna polovina nije ni glasala,pa se potrudite da je ne razjarite daljnim otpustanjem radnika,nego obezbedite novcanu pomoc za sve nezaposlene koji su Srbi!!!

(subota, 05. apr 2014, 12:30) - Pavle [neregistrovani]

pregovori

Sa svima treba razgovarati, ali kako ici u koaliciju sa onima koji sadasnju vlast smatraju diktaturom i pozivaju na pobune..Treba nam vlada cije ce se funkcionisanje zasnivati na istim idejama u smislu reformi i putu ka EU.

(subota, 05. apr 2014, 12:05) - fox [neregistrovani]

JUL

Nikako sa SPS-om i JUL-om to su sve Julovci i kadrovi Milosevica, nalozi dolaze direktno iz Moskve od jedne zene, koja je ojadila Srbiju.

(subota, 05. apr 2014, 11:50) - anonymous [neregistrovani]

@

A ko to radi, kako Vi kazete u drzavnim i gradskim firmama, ako ne narod? Vi ne znate o cemu pricate, i tim ljubima (izuzev nekih Agencija) su nikakve plate i oni se bore za svoju egzistenciju. Treba prestati ljude deliti prema tome gde rade, u celoj drzavi je losa situacija.Nadam se da ce svima biti bolje!!