Читај ми!

Rakić, Senić, Đurišić i Bajec napustili DS

Potpredsednik DS-a Miodrag Rakić, poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Senić, sekretar Predsedništva Marko Đurišić i prof. doktor Đorđe Bajec napustili su tu stranku. Smenjen predsednik Statutarne komisije DS-a Boris Ranković.

Demokratsku stranku su napustili potpredsednik Miodrag Rakić, poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Senić, profesor doktor Đorđe Bajec i sekretar Predsedništva Marko Đurišić, saznaje agencije Beta.

Rakić i Senić su na današnjoj sednici Predsedništva DS-a podneli ostavke na članstvo u tom telu i izašli iz DS-a.

Kako je saznaje Beta, Rakić i Senić će sačekati odluku Borisa Tadića, koji je juče napustio DS, o njegovom eventualnom političkom angažovanju i podržaće ga ako se na to odluči.

Sekretar tog stranačkog tela Marko Đurišić ostavku je podneo na početku današnje sednice Predsedništva DS-a.

"Razmišljao sam da ja kao dugogodišnji član jednostavno ne bi mogao da glasam za DS u ovom trenutku i smatrao sam da je onda pošteno da ne budem član", rekao je Đurišić.

Predsednik Statutarne komisije DS Boris Ranković rekao je da je smenjen na sednici Predsedništva stranke sa te funkcije.

Ranković je novinarima ispred centrale stranke u Krunskoj, gde je održana sednica Predsedništva, rekao da je smenjen sa funkcije predsednika Statutarne komisije, za koju je rekao da je stranački organ koji u "ovim vremenima donosi najvažnije odluke za DS".

Aleksandar Senić je u pisanoj izjavi Tanjugu rekao da od Borisa Tadića očekuje da donese odluku o stvaranju nove Demokratske stranke, jer je sada u stranci stvorena Pretorijanska garda koja je rezultirala time da stranka nema ni politički program, a ni adekvatne kadrove.

Profesor doktor Đorđe Bajec saopštio je da je napustio Demokratsku stranku (DS), "zbog apsolutnog neslaganja sa politikom koju vodi novo rukovodstvo stranke predvođeno Draganom Đilasom".

U pisanoj izjavi Bajec ukazuje da stranka, čiji je bio član od samog osnivanja, "nema više u svom programu demokratska načela za koja se zalagao svih ovih godina".

Bajec je bio 10 godina predsednik resornog odbora za zdravstvo DS i član Glavnog odbora do dolaska Đilasa za predsednika stranke.

Članica Političkog saveta DS-a Vida Ognjenović je rekla da je napuštanje stranke Borisa Tadića njegov lična stvar.

Politički savet demokrata na dnevnom redu razgovarao osim o predstojećim izborima i o situaciji u stranci i odlasku Tadića, kao i nekoliko stranačkih prvaka iz redova demokrata.

Kako je Tanjugu rečeno, Politički savet će se na sednici baviti pozicijom stranke pred parlamentarne izbore 16. marta, stanjem u DS i eventualnim merama koje bi morale da budu primenjene.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво