Читај ми!

Nikolić raspisao parlamentarne izbore

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 16. mart. Predsednik je građanima poželeo da izaberu one koji će najbolje da ih vode, da brinu o njima i njihovoj deci i dostojno da reprezentuju politiku vlade širom sveta.

Vanredni parlamentarni izbori biće održani 16. marta. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je tačno u podne potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju izbora.

Predsednik je građanima poželeo da izaberu one koji će najbolje da ih vode, da brinu o njima i njihovoj deci i dostojno da reprezentuju politiku vlade širom sveta.

Ostvarene su ogromne promene nabolje, a zasluge pripadaju svima koji vrše javne funkcije, a pre svega Vladi, rekao je predsednik Tomislav Nikolić nakon raspisivanja izbora.

Stigli smo do pregovora sa Evropskom unijom, cilj koji je do tada bio nezamisliv za mnoge, uspostavili dijalog sa privremenim institucijama u Prištini, podsetio je Nikolić.

Predsednik Srbije je ocenio da su otvorena mnoga vrata i da je naša politika prihvaćena u mnogim zemaljama i organizacijama u svetu, kao i da smo stvorili prijateljstva na svim stranama sveta.

"Sada nas čeka mnogo posla, bolne reforme koje će unaprediti život građana. Ispunjavanje uslova koje postavlja EU takođe dočekujemo u boljoj atmosferi nego pre dve godine", rekao je Nikolić.

Srbija, dodao je, nije danas posvađana, u njoj mnogi koji se politikom bave o bitnim zadacima razmišljaju veoma slično, a što očekuje da će pokazati i predstojeća kampanja.

"Mesec i po dana iskoristićemo da vidimo šta ko nudi, kolika je čija popularnost, ne za svađu već za novo okupljanje. Vlada je želela da proveri svoj legitimitet, kao i opozicija, sigurno ćemo dobiti vladu sa više energije, volje, entuzijazma, rasterećenu od problema koje je ova vlada rešila", rekao je Nikolić.

Očekujem jednu fer, demokratsku kampanju, punu entuzijazma, u koju će svako ući sa svojim programom, a ne sa programom drugog o kojem misli loše, dodao je Nikolić.

Predsednik je istakao da će svi državni organi nastaviti da rade svoj posao, bez favorizacije, kao i da će mir, bezbednost i stabilnost države biti obezbeđeni. 

Neka su nam srećni novi izbori, poručio je Nikolić.

Vlada je juče predlog za vanredne izbore obrazložila potrebom da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva.

Biće to 10. parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja, a sedmi vanredni.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара