URS: "Srbijagas" pljačka Vojvođane

Ponašanje preduzeća "Srbijagas", koje je na decembarskim računima građanima zaračunalo i do tri puta veću potrošnju gasa, očigledan je dokaz da su neophodne ozbiljne promene države prema rukovođenju javnim preduzećima koja sve češće svoje probleme "krpe" zahvatajući iz džepova građana, saopšteno je iz URS-a.

Ujedinjeni regioni Srbije upozorili su da, u atmosferi predizborne kampanje, ne sme ostati nezapažena i nekažnjena očigledna pljačka građana Vojvodine preko decembarskih računa za gas.

Ponašanje javnog preduzeća Srbijagas, koje je na decembarskim računima građanima zaračunalo i do tri puta veću potrošnju gasa, očigledan je dokaz da su neophodne ozbiljne promene države prema rukovođenju javnim preduzećima koja sve češće svoje probleme "krpe" zahvatajući iz džepova građana, saopšteno je iz URS.

Ta stranka ukazuje da je osnovana sumnja da je isporučeni gas bio lošeg kvaliteta, kao i da su umesto čistog gasa u sistem puštane velike količine vazduha.

Objašnjenja koja je do sada ponudio distributer su obični izgovori i ne otklanjaju sumnje da rukovodstvo Srbijagasa na taj način pokušava da obezbedi plate zaposlenima i smanji deficit preduzeća, stoji u saopštenju.

Zar nije dovoljno što se država zadužila za oko milijardu evra garantujući kredite Srbijagasa, pita URS.

U saopštenju se ističe da je ponižavajuće da se građanima, potrošačima gasa, nije obratio niko od zvaničnika Srbijagasa, a da su se mnogo drugačije ponašali kada su propagirali uvođenje gasa kao najjeftinijeg energenta za domaćinstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара