Čitaj mi!

Raspisani izbori u Beogradu

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović raspisao izbore za parlament Grada Beograda, koji će se održati 16. marta. Izbori raspisani i u opštinama Negotin i Pećinci.

Izbori za parlament Grada Beograda biće održani 16. marta, pošto ih je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović danas raspisao.

Raspisani su izbori i u opštinama Negotin i Pećinci, takođe za 16. mart.

Stefanović je novinarima rekao da je istovremeno sa raspisivanjem izbora doneo odluku i da izborne radnje počnu 29. januara i da kampanja traje 45 dana, kako bi se lokalna vlast i Privremeni organ u Beogradu više bavili potrebama građana, a ne kampanjom.

"Želim svima uspeha u predstojećoj kampanji, da bude fer i korektna, da svi pokažu toleranciju i međusobno poštovanje i da građani Beograda, Negotina i Pećinaca posle izbora dobiju poštenu i odgovornu vlast koja će se boriti za njih i ostvarivanje njihovih prava, a ne za one koji su vršioci funkcija", rekao je Stefanović.

Izbori će biti održani u 17 beogradskih opština na 1.175 biračkih mesta, a na poslednjim izborima 6. maja 2012. godine, pravo glasa imalo je 1.576.795 birača.

Gradonačelnik Beograda bira se iz redova odbornika kojih u Skupštini Grada ima 110.

Predsednik Privremenog organa Siniša Mali rekao je za Tanjug da je Beograd spreman za izbore 16. marta i da će do tad sve gradske službe normalno funkcionisati. 

Kako nije bilo vremena da se sprovede javna nabavka, u decembru prošle godine Vlada je na zahtev Privremenog organa Beograda, donela odluku da glasačke listiće štampa "Službeni glasnik".

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić kaže da će Komisija sprovesti sve mere radi organizacije. "To je velki posao za gradsku upravu jer ima preko 1.100 biračkih mesta, preko 1.500.000 birača i to sve treba pripremiti", kaže Lukić. Pred izbore biće ažuriran i birački spisak.

Za svoje predstavnike 16. marta može da glasa oko milion i po Beograđana koliko ih je upisano u birački spisak, dok u Negotinu i u Pećincima pravo glasa ima oko 43 hiljada birača.

Oni tog dana neće direktno birati svoje gradonačelnike jer zakon predviđa da to čine odbornici, po konstitusisanju gradskih skupština. Međutim, hoće li se glasati i za republički parlament još nije odlučeno.

broj komentara 12 pošalji komentar
(subota, 18. jan 2014, 00:03) - anonymous [neregistrovani]

Vreme je za promene

Mislim da je vreme za promene u gradu. Jedni su pokazali da su tu preugo bili, a malo uradili, a drugi treba da dobiju šansu da dokažu šta i koliko mogu. Ja ću glasati za SNS.

(petak, 17. jan 2014, 20:58) - anonymous [neregistrovani]

Избори

Оду незасићени, а дођу гладниии.
Увек је тако било.

(petak, 17. jan 2014, 20:45) - anonymous [neregistrovani]

hahahaha

i sta ce da promene izbori? Absolutno nista. Ovo je samo ko ce da zgrabi koju fotelju hahaha :) I nasi politicari dobijaju naredjenja od stranih drzava.

(petak, 17. jan 2014, 20:27) - anonymous [neregistrovani]

Sarajevo

Konačno ćemo 16.marta dobiti gradsku vladu i gradonačelnika. Vrlu je važno što je se skratila predizborna kampanja da se nebi ugrozilo funkcionisanje grada.

(petak, 17. jan 2014, 19:33) - Golub [neregistrovani]

Samo najbolji idu napred

Podržimo 16.marta bolji i napredniji Beograd.

(petak, 17. jan 2014, 17:51) - berzas [neregistrovani]

555

Ko će to sve da plati?!

(petak, 17. jan 2014, 16:57) - маркусолипус [neregistrovani]

изабрати

Прави датум за праве изборе, очекујемо само да се позитивно оцене све те напредне идеје.

(petak, 17. jan 2014, 16:00) - anonymous [neregistrovani]

i....

 ...... Mada istini za volju predhodni gradonacelnik ne zasluzuje da dalje ostane na tom mestu. Mnogo se stvari vezuje za njega.

(petak, 17. jan 2014, 14:30) - anonymous [neregistrovani]

E svasta

Prosipanje iz supljog u prazno,trosenje narodnih para.Pa dokle bre.

(petak, 17. jan 2014, 12:20) - anonymous [neregistrovani]

nada

bice bolje ali do godine

div id="adoceanrsvdcfhklggd">