Читај ми!

Pantić: Očekujem veći odziv glasača

Mogućnost da dođe do incidenata na izborima u nedelju je isključena, poručuje kandidat "Srpske" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić za RTS. Očekujem masovniji izlazak na izbore nego pre dve nedelje, jer su se građani oslobodili straha i svesni su da će glasanjem pomoći i sebi i državi, kaže Pantić.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić je ubeđen da će ponovljeni izbori u nedelju proći bez sukoba i ucena, a da će odziv građana biti masovnije jer su se, kako kaže, oslobodili straha.  

Pantić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je isključena mogućnost da bilo ko izazove incident na izborima u severnoj Mitrovici jer je država rešena da to ne dozvoli.

Još uvek traje istraga o incidentima koji su se dogodili pre dve nedelje, kaže Pantić i ističe da su poznata imena nekih od vinovnika.

Očekujemo da će svi koji su izazvali incidente biti privedeni pravdi, rekao je Pantić.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice očekuje da će u nedelju izlazak na izbore biti masovniji jer su se građani oslobodili straha.

"Oslobodili su se straha i svesni su da je apel države iskren i da će ovim izlaskom pomoći i sebi i državi Srbiji", rekao je Pantić.

"Niko ne želi da posle četrnaest godina Kosovskom Mitrovicom vlada Albanac. Pokazalo se da tamo gde nema srpskih institucija nema ni Srba. Građani Mitrovice su spremni da budu na visina zadatka i ne dozvole da Kosovskom Mitrovicom upravljaju oni koji ne vole ni taj grad, ni državu Srbiju", poručio je Pantić.

Nakon izbora uslediće formiranje Zajednice srpskih opština, kaže Pantić i ističe da će ta zajednica imati jasna ovlašćenja, koja će braniti interese Srba na teritoriji Kosmeta.

Zajednica srpskih opština će biti legalna i legitimna i njen glas će se čuti i dalje od Kosova i Metohije, poručio je Pantić.

Lokalnim izborima Srbija se ne povlači sa Kosmeta, dobijamo institucije koje će biti legalne i priznate u svetu i biti direktna veza sa Beogradom, zaključio je Pantić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се