Čitaj mi!

Pantić: Očekujem veći odziv glasača

Mogućnost da dođe do incidenata na izborima u nedelju je isključena, poručuje kandidat "Srpske" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić za RTS. Očekujem masovniji izlazak na izbore nego pre dve nedelje, jer su se građani oslobodili straha i svesni su da će glasanjem pomoći i sebi i državi, kaže Pantić.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić je ubeđen da će ponovljeni izbori u nedelju proći bez sukoba i ucena, a da će odziv građana biti masovnije jer su se, kako kaže, oslobodili straha.  

Pantić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je isključena mogućnost da bilo ko izazove incident na izborima u severnoj Mitrovici jer je država rešena da to ne dozvoli.

Još uvek traje istraga o incidentima koji su se dogodili pre dve nedelje, kaže Pantić i ističe da su poznata imena nekih od vinovnika.

Očekujemo da će svi koji su izazvali incidente biti privedeni pravdi, rekao je Pantić.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice očekuje da će u nedelju izlazak na izbore biti masovniji jer su se građani oslobodili straha.

"Oslobodili su se straha i svesni su da je apel države iskren i da će ovim izlaskom pomoći i sebi i državi Srbiji", rekao je Pantić.

"Niko ne želi da posle četrnaest godina Kosovskom Mitrovicom vlada Albanac. Pokazalo se da tamo gde nema srpskih institucija nema ni Srba. Građani Mitrovice su spremni da budu na visina zadatka i ne dozvole da Kosovskom Mitrovicom upravljaju oni koji ne vole ni taj grad, ni državu Srbiju", poručio je Pantić.

Nakon izbora uslediće formiranje Zajednice srpskih opština, kaže Pantić i ističe da će ta zajednica imati jasna ovlašćenja, koja će braniti interese Srba na teritoriji Kosmeta.

Zajednica srpskih opština će biti legalna i legitimna i njen glas će se čuti i dalje od Kosova i Metohije, poručio je Pantić.

Lokalnim izborima Srbija se ne povlači sa Kosmeta, dobijamo institucije koje će biti legalne i priznate u svetu i biti direktna veza sa Beogradom, zaključio je Pantić.

broj komentara 11 pošalji komentar
(četvrtak, 14. nov 2013, 21:50) - anonymous [neregistrovani]

izbori

E, Panticu, Panticu...

(četvrtak, 14. nov 2013, 15:56) - anonymous [neregistrovani]

Изађимо сви на српске изборе!

Целовита и суверена Србија нема алтернативу!

(četvrtak, 14. nov 2013, 15:11) - Jole [neregistrovani]

izadjite svi

Dobro je sto se Vucic pojavio dole i sto je izjavio da nase sluzbe imaju podatke o incidentima. Sigurno da ce drugi krug biti bolje obezbedjen, a opet Pristini odgovara haos i strah u srpskom birackom telu.

(četvrtak, 14. nov 2013, 15:06) - anonymous [neregistrovani]

odg- srpski kandidat

Nije tacno da je zastupao nesto pre mesec dana,a kasnije nesto drugo.Nego bilo je govor o tome ako izbori ne budu statusno neutralno,pa valjda bi i Vlada reagirala,kao sto i jesu. Zato se i putovalo do Brisela,borilo se za svoj interes(narod i drzavu),tako sto se zna sta drugi rade. To je bar svima jasno kao i dan! A.g Pantic je covek koji pripada Vladi,a oni bez naroda na KiM ne mogu da nastave posao na najbolji nacin. Pobediti bi znacilo jos veca zastita protiv Pristine.

(četvrtak, 14. nov 2013, 14:04) - Igor [neregistrovani]

Drugi kandidat ispred Srpske!!!

Moja pretpostavka je da ako srbi izadju na izbore u malo vecem broju Krstimira sigurno nece glasati. Krstimir je pre samo mesec dana zastupao jednu politiku, a sada sasvim drugu. Nas narod ne voli "prevrtace" i on je u ocima ovog naroda u KM izgubio svoj identitet. 

(četvrtak, 14. nov 2013, 13:34) - Vitas [neregistrovani]

Veći odziv

Naravno da Pantić očekuje veći odziv birača kada će direktori vršiti pritisak na zaposlene da izađu na izbore.

(četvrtak, 14. nov 2013, 13:03) - anonymous [neregistrovani]

Ocekujete!

Ocekujete vi!! a sta narod da ocekuje posle izlaska na glasanje...da zive u Albanckoj drzavi!Zasta se ovi nasi politicari borili?to mi zaizta nije jasno...pa kada albanci ne zele sa srbima u srpskoj drzavi zasto bi srbi ziveli sa njima.

(četvrtak, 14. nov 2013, 12:32) - anonymous [neregistrovani]

izbori tzv.

Прво, да се појасни: чији су избори!

(četvrtak, 14. nov 2013, 11:55) - anonymous [neregistrovani]

Re: blago nama za tebe

Cekaj prijatelju, kako to sada Pantic ne valja kao kandidat a do juce je valjao kao gradonacelnik. A clan je iste stranke.

(četvrtak, 14. nov 2013, 11:13) - jovan [neregistrovani]

blago nama za tebe

kad je doslo vreme da ti uopste budes kandidat za gradonacelnika