Vukić: Dikić nije izazvao incidente

Odgovorni za nerede tokom lokalnih izbora na severu Kosova biće krivično gonjeni, kaže državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić. Bratislav Dikić nije učestvovao u incidentima tokom glasanja, istakao Vukić.

Državni sekretar MUP-a Vanja Vukić demantovao je navode predstavnika DSS-a da je zamenik direktora policije Bratislav Dikić učestvovao u incidentima tokom glasanja na lokalnim izborima u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"To apsolutno nije tačno - iz DSS-a dolaze razne optužbe koje se nikada do sada nisu pokazale kao tačne", rekao je Vukić novinarima u Nastavnom centru MUP-a u Makišu.

Upitan da prokomentariše optužbe iz DSS-a da zamenik direktora policije Bratislav Dikić stoji iza nereda u Kosovskoj Mitrovici, Vukić je naveo da se "nijedna optužba iz DSS-a nije do sada pokazala kao tačna, tako da ni to nije tačno".

Vukić je rekao i da će svi oni koji su izvršili bilo koje krivično delo tokom lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici biti procesuirani, "bez obzira na to gde se nalaze".

"Država Srbija će preuzeti mere iz svoje nadležnosti i one za koje se dokaže da su izvršili bilo koje krivično delo tako će procesuirati", rekao je državni sekretar MUP-a.

Upitan koliko osoba je izazvalo incidente, Vukić je odgovorio da nema te podatke. "To ne znamo, policija to radi operativno i nemamo nikakvih drugih podataka."

Vukić je prethodno prisustvovao primopredaji pet specijalnih vozila koje je američka ambasada uručila danas Upravi granične policije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи