Pak: Sa Josipovićem o otvorenim pitanjima

U razgovorima predsednika Srbije i Hrvatske tražićemo da se što pre reše otvorena pitanja, kaže savetnica predsednika Nikolića Stanislava Pak. Teme prvog zvaničnog susreta Tomislava Nikolića i Iva Josipovića još se usaglašavaju, navodi Pak.

Okvirne teme prvog zvaničnog susreta predsednika Srbije i Hrvatske, Tomislava Nikolića i Iva Josipovića, u Beogradu još se usaglašavaju, ali Srbija će tražiti što pre rešavanje otvorenih pitanja, pa i ispunjavanje svih obaveza koje Hrvatska kao članica EU ima prema srpskoj manjini, izjavila je savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak.

"Nedopustivo je da i danas Srbi služe pojedinim partijama u Hrvatskoj kao predmet za sticanje preimućstva na političkoj sceni", rekla je Stanislava Pak za Novosti.

"Sa druge strane, u nedostatku boljih argumenata, Srbima se prebacuje nekadašnja retorika i, naravno, koristi se teška ekonomska situacija da bi se napadali za najmanju sitnicu. To nije u redu", ocenila je Pak.

Prema njenim rečima, Srbija treba da primeni Strategiju očuvanja Srba u regionu i da što pre počne sa akcionim planom, kako bi se srpskom narodu omogućilo da opstane i živi bez trzavica na svom ognjištu.

Iako su međusobne optužbe za genocid u nadležnosti vlada dveju zemalja, očekuje se da uslove pod kojima bi došlo do njihovog povlačenja razmotre i predsednici.

Josipović je nedavno izjavio da tužbe još bacaju senku na odnose Hrvatske i Srbije i istakao da treba videti da li još postoje razlozi koji su ih opravdali, podsetila je Pak.

"Danas smo svedoci trijumfa politike nad pravom. Interesa nad moralom. U slučaju tužbe i kontratužbe, čini se da je na delu napad kao najbolja odbrana", zaključila je Stanislava Pak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво