Vučić i Đilas o "Beogradu na vodi"

Na sastanku Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa dogovoreno da se formiraju zajedničke radne grupe republičkih i gradskih vlasti za realizaciju projekta "Beograd na vodi".

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Draganom Đilasom razgovarali su nešto duže od sat vremena, o projektu "Beograd na vodi".

Đilas, koji je na sastanak u Vladi Srbije došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem, napustio je tu zgradu bez obraćanja medijima, a iz vladine Kancelarija za saradnju s medijima saopšteno je da je dogovoreno da se intenzivira saradnja po pitanju projekta "Beograd na vodi", za čije je sprovođenje neophodna saradnja republičkih i gradskih organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, dogovoreno je da se formiraju zajedničke radne grupe koje će ubrzano raditi na relizaciji ovog projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za imovinu Republike Srbije, Železnica Srbije, kao i drugi članovi republičke i gradske vlade, dodaje se.

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno turističkog kompleksa, stambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Vučić je pre više od godinu dana u toku kampanje naveo da ima veliki broj zainteresovanih investitora za taj projekat, i naznačio da bi u izgradnji, ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

On je rekao da bi se realizacijom projekta dobrim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu, a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o ciframa Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od taksi za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

Đilas je u zgradu vlade došao sa gradskim arhitektom Dejanom Vasovićem.

broj komentara 22 pošalji komentar
(nedelja, 18. avg 2013, 16:32) - Sava [neregistrovani]

potez

Bitno je da se sarađuje na dobrobit građana Vučić je povukao prvi potez.

(petak, 16. avg 2013, 08:28) - Sladjana [neregistrovani]

Vucic

Beli grad leži na obalama dveju reka, koji ima viševekovnu istoriju, ali i nedovoljno iskorišćen veliki potencijal.Beograd na vodi je projekat koji svakako treba realizovati. Nadam se da će gradonačelnik Beograda imati dovoljno sluha da prihvati njegovu realizaciju.

(petak, 16. avg 2013, 03:11) - Aлександар [neregistrovani]

Ово је добро

Ко год да га је предложио,овај пројекат мора да успе. Београд то заслужује. И свака част,и Вучићу и Ђиласу што траже решења за напредак а не само пљувачина. И други треба да се угледају на њих!

(petak, 16. avg 2013, 02:32) - anonymous [neregistrovani]

tutko

Konačno će se nešto dobro uraditi i za Beograd, samo mi je sumnjivo što je Đilas prihvatio Vučićev projekat.

(petak, 16. avg 2013, 01:33) - anonymous - n [neregistrovani]

na savske obale

spustiće se ulice,
europolis, novi grad, da bude lepši beograd

ili slično... davno beše

i dan danas mi u ušima odzvanja slogan sličnog projekta iz vremena 90ih, ...

da li se iko seća te kampanje danas?
... ili sam ja redak ludak koji pamti

ali, svakako da nam treba i sloga i rad i svetla vizija

(četvrtak, 15. avg 2013, 22:28) - KLEKOVACA [neregistrovani]

Вучић и Ђилас о "Београду на води"


Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Aleksandar Vucic pre vise od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonacelnika Beograda, a njime se planira da se zapusteno priobalje Save rekonstruise. Nakon danasnjeg sastanka sa Djilasom nadam se da ce projekat biti zavresen uskoro.

(četvrtak, 15. avg 2013, 21:16) - Sladjana [neregistrovani]

BG na vodi

Podrzavam aktuelnu vlast zato sto zeli da gradjanima omoguci lepsi zivot, prijatnije okruzenje i zato su i otpočeli razgovore da Draganom Đilasom o projektu "Beograd na vodi", koji bi trebalo da donese nove investicije, pokrene privredu Beograda i otvori nova radna mesta.

(četvrtak, 15. avg 2013, 19:54) - cicko [neregistrovani]

očaravajuče

Sada hoće da se razvije projekat, a pre godinu dana se smejao, treba čovek od reči za Beograd koji će uvek raditi za građane, a ne samo kad se izvrši pritisak na njega.

(četvrtak, 15. avg 2013, 19:30) - Sladjana [neregistrovani]

BG na vodi

Bilo kakva akcija koja ce doprineti gradjanima Beograda lepsi zivot, prijatnije okruzenje je za pohvalu. Podrzavam aktuelnu vlast koja zeli da pomogne Beogradu!

(četvrtak, 15. avg 2013, 19:04) - mila [neregistrovani]

aa

Ovakav projekat ce mnogo znaciti Beogradu.Dobro je sto Vucic i Djilas razgovaraju o ovom projektu.Ako Djilas iznese neku dobru ideju treba je prihvatiti.Ipak je ovaj projekat bitan za Srbiju i doprinece dosta gradjanima