"Beograd na vodi" i metro menjaju sliku grada

Projekat "Beograd na vodi" i metro mogli bi da promene sliku Beograda, rekao predsednik DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i istakao da je sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem ranije postigao konsenzus o tom projektu. Uz saradnju republičke i gradske vlasti možemo da uradimo nešto što je zaista dobro za sve Beograđane, poručio Đilas.

Predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem ranije postigao konsenzus o značaju projekta "Beograd na vodi", koji bi uz metro mogao da promeni sliku Beograda.

Vučić je juče najavio da će pozvati gradonačelnika Beograda da razgovaraju o tom projektu.

Đilas je Tanjugu rekao da je sa Vučićem već razgovarao na tu temu i ukazao da se o tome priča desetinama godina, a da su gradske vlasti već počele da se bave njome.

"Verujem da uz saradnju republičke vlade i gradskih vlasti na projektu metroa i ovom projektu možemo da uradimo ono što je zaista dobro za sve Beograđane", uveren je Đilas.

Na pitanje da li je to jedini zajednički projekat sa Vučićem, Đilas je rekao da je to jedino o čemu je konkretno razgovarano, ali da je sasvim logično da Vučić, kao predsednik najveće vladajuće stranke i on, kao predsednik opozicione stranke, razgovaraju o temama na kojima je potrebno postići konsenzus zbog boljitka cele Srbije.

"Kao što smo postigli taj konsenzus po pitanju Kosova, briselskog sporazuma, očekujem da ga postignemo i po pitanju načina izlaska Srba na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, ali i na nekim drugim temama, kao što je projekat Beograd na vodi, koje su, po mom mišljenju, mnogo iznad partijskih priča", istakao je Đilas.

Izmeštanje kamiona iz centra grada 

Govoreći detaljnije o projektu "Beograd na vodi", Đilas je rekao da je deo tog projekta i izgradnja mosta Zemun-Borča, koji će omogućiti izmeštanje kamionskog saobraćaja iz centra grada.

"Taj most omogućava da projekat koji smo započeli, a to je izmeštanje autobuske stanice iz centra grada na Novi Beograd, takođe bude realizovan i kada to uradimo ostaje samo železnička stanica i to ne putnička, već deo koji je važan za robni saobraćaj. Njegovo izmeštanje omogućilo bi da to zemljište sutra postane stambeno-poslovni kompleks", objasnio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, neophodno je da se izgrade novi infrastrukturni kapaciteti van centra grada, a to je ogroman posao i za njega će biti potrebno određeno vreme.

To je samo prva faza, rekao je Đilas, a druga je potpuno izmeštanje železničkog saobraćaja koji koristi samo jedan kolosek uz samu reku, za prenos opasnih materija.

Da bi se to rešilo, mora da se napravi novi most u Vinči, a za to su potrebne stotine miliona evra, rekao je gradonačelnik.

Đilas je uveren da treba da se rešava deo po deo tog problema, da se ceo projekat podeli u faze, rešava infrastruktura i traže investitori.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво