Čitaj mi!

Skupštinski odbor kontroliše VOA

Članovi skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti prihvataju nalaze iz izveštaja Generalnog inspektora službi, kojim su utvrđene nepravilnosti u postupanju VOA prema pojedinim pripadnicima, kao i veći deo preporuka Zaštitnika građana.

Članovi skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti posetili su Vojnoobaveštajnu agenciju kako bi ispitali eventualno nezakonito postupanje Agencije prema njenim pripadnicima koji su se žalili Generalnom inspektoru službi i Zaštitniku građana, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Odbor prihvata nalaze iz izveštaja Generalnog inspektora službi, kojim su utvrđene nepravilnosti u postupanju VOA prema pojedinim pripadnicima, kao i veći deo preporuka Zaštitnika građana, navodi se u saopštenju.

U delegaciji, koju je predvodila predsednica Odbora Jadranka Joksimović, bili su i članovi Odbora Igor Bečić, Dragan Šutanovac, kao i zamenici članova Odbora Miroljub Stojčić i Jožef Šandor.

Ovom posetom, Odbor je zaokružio prvi ciklus nadzornih poseta službama bezbednosti u skladu sa Planom rada Odbora, navodi se u saopštenju.

Nakon usvajanja zapisnika o tome, Odbor će detaljnije informisati javnost o rezultatima nadzora.

broj komentara 0 pošalji komentar