Čitaj mi!

Usvojena strategija protiv nasilja u sportu

Nacionalna strategija za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama koju je usvojila Vlada Srbije, omogućiće stvaranje bezbednog ambijenta na tim priredbama i razviti mehanizme za prevenciju i sprečavanje nasilja, saopšteno posle sednice Vlade. Usvojeno i više predloga zakona.

Vlada Republike Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama za period od 2013. do 2018. godine i Akcioni plan za sprovođenje ove strategije.

Ovim dokumentima utvrđena je osnova za uspostavljanje efikasnih mehanizama i koordinacija i jasna podela nadležnosti i odgovornosti za sistemsko sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Sprovođenje strategije omogućiće stvaranje bezbednog ambijenta na sportskim priredbama i razviti pravne i institucionalne mehanizme na prevenciji i sprečavanju nasilja.

U saradnji sa sportskim savezima i međunarodnim organizacijama očekuje se da se ostvare evropski standardi u ovoj oblasti.

Izmenama propisa omogućeno je brzo i efikasno procesuiranje izvršilaca krivičnih dela i prekršaja i uspostavljen mehanizam kojim se sprečava da rizične grupe i poznati izvršioci krivičnih dela prisustvuju sportskim priredbama.

Uspostavljen je integrisani sistem bezbednosti na nacionalnom i lokalnom nivou koji će omogućiti efikasniji preventivni rad na sprečavanju nasilja, precizirano je u Akcionom planu za sprovođenje Nacionalne stretegije.

Vlada Srbije usvojila je više zakonskih predloga među kojima i Predlog zakona o bezbednosti i interoperabilnosti železnice, kao i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Srbije i Crne Gore o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama, navodi se u saopštenju.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju Vlade Srbije i Vlade Australije.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora Srbije i Belorusije o pravnoj pomoći u građanskim krivičnim stvarima.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 12. jul 2013, 23:01) - anonymous [neregistrovani]

Sport i

sportski klubovi su nam i dalje na niskim granama a vi se bavite totalno desetim temama i dalje.Pomozite sportu bolje!