Čitaj mi!

Odluka istorijska, Srbija nije najzadovoljnija

Odluka Evropskog saveta da otvori pristupne pregovore je konačna i istorijska, ali Srbija njome nije najzadovoljnija, rekao je premijer Ivica Dačić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Kruševcu da je odluka Evropskog saveta da otvori pristupne pregovore konačna, istorijska, ali da Srbija njome nije najzadovoljnija.

Sednica vlada svih 28 država članica biće održana najkasnije u januaru na zahtev Nemačke, najavio je premijer i dodao da smatra da je to moglo biti i ranije.

"Nismo najzadovoljniji zbog toga što je u januaru, ali u svakom slučaju je ovo istorijski dan. Mi nismo previše zadovoljni tim rokom jer smatramo da to može biti i ranije, ali na zahtev Nemačke je to tako definisano", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ono što raduje je da bi taj pregovarači okvir, koji treba da bude usvojen, mogao da bude potvrđen i ranije na nekoj sednici Evropskog saveta, a ne u decembru.

"Ovo je istorijski dan za Srbiju jer su danas zvanično otpočeli pregovori", rekao je Dačić.

On je podsetio da je još juče najavio odluku zato što ga je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej pozvao telefonom da ih upozna sa predlogom.

"Taj predlog je promenjen nabolje, ono što je sigurno otvoreni su pregovori, s druge strane nema nikakvih dodatnih uslova i nema prolaznih vremena, odnosno novih sastanaka Evropskog saveta posvećenih pitanju da li će Srbija otvoriti pregovore ili ne, odluka je konačna", istakao je Dačić.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">