Читај ми!

Pokret radnika i seljaka u URS-u

Jedna od najuticajnijih političkih organizacija u ariljskom kraju Pokret radnika i seljaka za zapadnu Srbiju, pristupio URS-u. Time još jednom potvrđeno da građani u tom pokretu prepoznaju moralnu i životnu politiku, ocenio Marko Selaković iz URS-a. Predsednik Pokreta Dragiša Terzić očekuje da će sa URS-om prevazići ekonomske probleme i doprineti rastu u zapadnoj Srbiji.

Pokret radnika i seljaka za zapadnu Srbiju, jedna od najuticajnijih političkih organizacija u ariljskom kraju, pristupio je Ujedinjenim regionima Srbije. Portparol URS-a Marko Selaković rekao je da je time još jednom potvrđeno da građani u tom pokretu prepoznaju moralnu i životnu politiku.

Prema njegovom uverenju, zahvaljujući takvoj politici i autentičnim i autohtonim lokalnim liderima na svojoj listi, URS će ostvariti "jak dvocifreni rezultat" na izborima koji će ove godine biti održani u Kosjeriću, Kovinu i nekim beogradskim opštinama, a u Zaječaru će odneti ubedljivu pobedu.

"Bez jake i stabilne države nema ni održivog razvoja niti oporavka regiona i zato smo opredeljeni da stvaramo stabilnu Srbiju u kojoj će svako znati šta da očekuje i kakva mu je perspektiva", rekao je Selaković na konferenciji za novinare.

Predsednik Pokreta radnika i seljaka za zapadnu Srbiju predsednik SO Arilje i predsednik Unije malinara Srbije Dragiša Terzić, obraćajući se novinarima, rekao je da očekuje da će zajedno sa URS-om prevazići ekonomske probleme u zapadnoj Srbiji, doprineti razvoju poljoprivrede i ostvariti cilj ravnomernog regionalnog razvoja.

Optužbe na račun DS-a

Selaković se osvrnuo i na niz kritika koje su proteklih dana na račun URS-a dolazile iz Demokratske stranke, ocinivši politiku koju demokrate nude građanima kao politički marketing i "pejzaž u magli".

Portparol URS-a je nazvao dvojicu promotera novog ekonomskog programa DS-a Dragana Đilasa i Božidara Đelića "dvojcem bez kormilara", i istakao da je ta stranka pet godina u rukama držala sve poluge moći, a da se danas ponaša kao da nikada nije bila u vlasti.

Selaković je, takođe, optužio DS za neiskreno zalaganje za decentralizaciju i promenu izbornog sistema, jer, kako je rekao, svojevremeno nije ni pomišljao da podrži istovetne inicijative URS-a.

"Ne možete u glavi da budete centralisti, a na usnama da vam bude decentralizacija", poručio je Selaković i objasnio da je centralizam u Beogradu jači nego ikad, kao i da rubne opštine žele da se odvoje od Beograda, jer za sve moraju da pitaju centralnu vlast u gradu i gradonačelnika Đilasa.

U "novoprobuđenoj opredeljenosti" DS-a za decentralizaciju, Selaković vidi samo nastavak politike prisvajanja tuđih dostignuća, čiji je, prema njegovim rečima, primer u Beogradu hvaljenje oporavkom PKB-a, za koji su zapravo zaslužni Mlađan Dinkić i Miroslav Čučković, a bila je očita i na primeru prisvajanja zasluga za dovođenje "Fijata" u Kragujevac.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара