Читај ми!

Bivši članovi DS-a u Petrovićevoj stranci

Stranci Dušana Petrovića "Zajedno za Srbiju" pristupilo 25 nekadašnjih članova DS-a iz Kruševca.

U Kruševcu je formiran Inicijativni odbor za osnivanje stranke Dušana Petrovića "Zajedno za Srbiju", kojem je pristupilo 25 donedavnih članova Demokratske stranke (DS) iz Kruševca.

Član tog odbora Miodrag Đidić rekao je da su odboru, između ostalih, pristupili jedan od osnivača DS-a u Kruševcu Ranka Radonjić i donedavni predsednik Okružnog odbora DS-a Goran Krasić.

Prema njegovim rečima, "Zajedno za Srbiju" je do sada pristupnicama u Kruševcu podržalo 180 ljudi, od kojih je devedeset odsto bivših članova Demokratske stranke.

"Cilj je da u buduću stranku "Zajedno za Srbiju" ulaze ne samo bivši članovi DS-a već i ljudi koji se do sada nisu bavili politikom, a žele da podrže naš program", rekao je Đidić koji je bio poslanik i odbornik DS-a.

Najavio je i da bi za dvadesetak dana u svim opštinama Rasinskog okruga trebalo da budu formirani Inicijativni odbori za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju.

Miodrag Đidić podsetio je da je decentralizacija Srbije okosnica programa te stranke i dodao da je glavni razlog što je napustio DS taj što tu ideju nije mogao da sprovede.

Đidić je rekao i da će ubuduće u lokalnom parlamentu on i Goran Krasić biti odbornici "Zajedno za Srbiju" i da očekuje da neće biti jedini, ali nije precizirao ko će im se od doskorašnjih stranačkih kolega pridružiti.

Demokratska stranka je do sada imala 12 odbornika u skupštini grada i uz dva odbornika Ujedinjenih regiona Srbije je u opoziciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара