Čitaj mi!

Đilas vodi revanšističku politiku

Dušan Petrović kaže da lider DS Dragan Đilas vodi revanšističku unutarstranačku politiku i da zbog toga traži njegovo isključenje iz stranke. Petrović kaže da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz DS izjasniti kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe.

Član Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz DS izjasniti kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe.

"Lider DS Dragan Đilas vodi revanšističku unutarstranačku politiku, umesto da predloži jasnu politiku stranke, i zbog toga traži moje isključenje iz DS. Umesto debate o suštinskim državnim pitanjima Đilas nastoji da iz DS protera drugačije političko mišljenje i zahtev za otvorene diskusije", rekao je Petrović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Đilas, koji je bio prvi na izbornoj listi DS na parlamentarnim izborna na kojoj su bili i svi članovi prethodne vlade, treba da objasni građanima Srbije da li ih je u predizbornoj kampanji obmanjivao pozivajući ih da glasaju za tu listu.

"Predložio sam Demokratskoj stranci politiku preuzimanja inicijative za sprovođenje ustavnih promena, koje bi suštinski decentralizovale Srbiju i dovele do toga da centralna Srbija, Vojvodina i Beograd imaju istovetne nadležnosti i institucije", rekao je Petrović.

Lider demokrata saopštio je večeras posle sednice Predsedništva u Despotovcu da je u skladu sa Statutom stranke pokrenuo disciplinski postupak protiv svih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora DS i da očekuje da organi stranke isključe Petrovića ukoliko on ne bude želeo da vrati poslanički mandat.

"Onaj ko ne poštuje odluke Glavnog odbora, taj se sam isključio iz DS, a sve ostalo je tehnika. Informisao sam Predsedništvo da sam u skladu sa Statuom pokrenuo disciplinski postupak, odnosno zahtevao od organa stranke da ga pokrenu za sve one koji ne poštuju odluke GO DS", rekao je Đilas.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 18. jan 2013, 23:18) - Vladislava [neregistrovani]

svašta

Ma, mene samo zanima šta bi vi, Petroviću, radili da ste se našli na Đilasovom mestu?
Revanšizam, jel'da?