Čitaj mi!

U Briselu i dalje o naplati dažbina

Tehnički pregovori Beograda i Prištine nastavljeni u Briselu. Tema pregovora naplata dažbina na integrisanim prelazima. Dve strane juče nisu postigle nikakav dogovor.

18.44  - Ostvaren "izvestan napredak" u razgovorima Beograda i Prištine o režimu carina i drugih dažbina u sklopu zajedničkog upravljanja prelazima, saopštila Maja Kocijančič. Nastavak razgovora u utorak.

Radne grupe Beograda i Prištine nastavile su tehničke pregovore u Briselu o naplati dažbina na integrisanim prelazima između centralne Srbije i Kosova.

Vođa beogradskog tima Dejan Pavićević, direktor Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin i gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić ušli su u zgradu Spoljne službe Evropske unije bez obraćanja novinarima, a šefica prištinskog tima Edita Tahiri, takođe, nije davala izjave.

"Dve strane nisu juče postigle dogovor o naplati carina na integrisanim prelazima između Srbije i Kosova", rekla je portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič.

Srbi sa severa Kosova protestovali su zbog toga što su ih kosovske vlasti i Euleks primoravali da plaćaju dažbine i za robu koja ostaje na severu Kosova. Tvrde da im je Vlada Srbije dala garancije da po dogovorima iz Brisela za takvu vrstu robe neće morati da plaćaju dažbine Prištini.

Tehnički razgovori Beograda i Prištine su i priprema za dijalog premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton 17. januara.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2013, 12:37) - Petra8 [neregistrovani]

snaga

Nova vlast mora pokazati snagu i doslednost!

(petak, 11. jan 2013, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

Iz časa u čas

Jel' može iz časa u čas?