Čitaj mi!

Peci predstavnik Kosova u Beogradu?

Kosovski ambasador u Švedskoj Ljuljzim Peci mogao bi da bude imenovan za predstavnika Kosova u Beogradu, javlja prištinska televizija "Klan Kosova".

Ambasador Kosova u Švedskoj i nerezidentni ambasador u Litvaniji Ljuljzim Peci dao je saglasnot da bude imenovan za predstavnika Kosova u Beogradu, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Ta odluka je doneta posle susreta Pecija i ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja.

Pored Pecija, za mesto prvog predstavnika Kosova u Beogradu spominjani su i kosovski ambasador u Makedoniji Iljber Hisaj, ambasador u Briselu Iljir Dugoli i ambasadorka u Mađarskoj Škendija Šerifi Geci.

Hisa je važio za najozbljnijeg kandidata za mesto predstavnika Kosova u Beogradu ali je, prema navodima medija, odbio da prihvati to mesto sa obrazloženjem da je nedavno preuzeo rukovođenje ambasadom u Skoplju i da bi njegov odlazak sa te funkcije mogao da se tumači kao odnos prema Makedoniji.

U Prištini je najavljeno da će predstavnik Kosova u Beogradu imati diplomatski imunitet i sva prava koja imaju ambasadori.

Očekuje se da kosovski premijer Hašim Tači narednih dana predloži predsednici Kosova da imenuje Pecija na ovu dužnost.

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 10. jan 2013, 13:04) - anonymous [neregistrovani]

siromah

Mnogo hvala Organizatorima Sajta za obnavlanje mojeg komentara. Iako sam Albanac sa Kosova, i ja volim moju domovinu kao sto vole i Srbi sa Kosova jer smo tu i rodjeni!, zasto ne bi mogli da zivimo opet zajedno! i da prestanemo da se mrzimo, ajde da mislimo malo o biducnosti, pa de se druzimo, da se raspisujemo,(znam da mnogi sada misle: SA ALBANCEM da se raspisujem "NIKADA u zivotu".) ali time ne vodimo nikuda, jer mrznjom i ratovima nisu mogli niti Kraljevi niti Carevi vecno dirigiraju. Ali sa dobronamjerom ne postoji nikakva granica, nikakva mrznja, nikakav rat. Ja se izvinjavam, mozda moje pisanje ne Srpskom nije bas najbolje, ali pokusavam makar malo da doprinesem zajednickim razumevanju.

(četvrtak, 10. jan 2013, 12:14) - nemanja srbin [neregistrovani]

ovo ne sme ni slucajno da se desi

Ova vlast ovo ne sme da prihvati.Dacicu,Nikolicu i ostali nemoj slucajno da ste ovo prihvatili.

(četvrtak, 10. jan 2013, 11:40) - anonymous [neregistrovani]

siromah

Ajde ti bogatasu! dodji pa vidi kako sirotinje zive, pa ces se uveriti svojim ocima ko je sirota, i nemoj uvek verovati ono sto citas, nego ono sto vidis sobstvenim ocima. 

(četvrtak, 10. jan 2013, 07:11) - anonymous [neregistrovani]

Sta je sad ovo?

Ja nisam ni znao da Kosovo ima svog "predstavnika" u Beogradu. Stavise sa imunitetom i funkcijom jednog ambasadora? E, sad je i detetu iz obdanista jasno da je Kosovo drzava.

(četvrtak, 10. jan 2013, 05:08) - anonymous [neregistrovani]

ambasador

cim ima diplomatski imunitet znaci da je ambasador a ne kako ga nasi krste ,,oficir za vezu,,nazdravlje srbijo,samo ne znam ko ce biti nas ambasador u pristini i sme li tamo otici.

(četvrtak, 10. jan 2013, 01:55) - anonymous [neregistrovani]

dnevno političke izjave

Predstavnici nemaju diplomatske imunitete,je nemaju ulogu ambasadora.To što se na Kosovu pušta u etar je logično da bi zamazali oči svom javnom mnjenju.

(četvrtak, 10. jan 2013, 01:54) - anonymous [neregistrovani]

Koji Imunitet

Imunitet imaju oni koji su iz nezavisnih drzava i priznate od UN ,Kosovo je jos Srbija.

(četvrtak, 10. jan 2013, 01:20) - anonymous [neregistrovani]

Oce svi

Kad se Sirotinja zeni oce svi u Svatove .

(sreda, 09. jan 2013, 23:52) - anonymous [neregistrovani]

Diplomatski imunitet...

...svaki komentar je suvisan...