Читај ми!

Preševo, spomenik i pretnje

Ukoliko vlasti Preševa i Bujanovca ne uklone spomenik pripadnicima OVPBM, to će, najavljuje premijer Ivica Dačić, učiniti država. Bivši komandnat te formacije zapretio da će on i njegovi saborci ponovo uzeti puške i uniforme ako Vlada pokuša da sruši spomenik u Preševu.

Slučaj spomenika sa imenima poginulih pripadnika OVPBM u Preševu ponovo je dosepeo u žižu javnosti posle pretnji bivšeg komandnata te formacije da će on i njegovi saborci ponovo uzeti puške i uniforme ako Vlada pokuša da sruši spomenik. Premijer Ivica Dačić odgovara da će, ukoliko vlasti Preševa i Bujanovca ne uklone spomenik, to učiniti država.

Iako su, kažu, zbog evropskih integracija dali prioritet dijalogu, bivši komandanti te formacije, premijeru Dačiću preko sajta Preševa jone, poručuju da će se ukoliko pokuša da ukloni spomenik suočiti sa 500 spremnih vojnika sa zapada.

"Ako neko pokuša da sruši spomenik vrlo lako ćemo ponovo obuti čizme i obući uniforme i uzeti oružje u ruke", poručuje bivši komandant OVPBM Ljuljzim Ibiši.

Spomenik u Preševu predstavlja otvorenu provokacija kojom se, ocenjuje premijer Ivica Dačić, želi pokazati da Srbija ne kontroliše deo svoje teritorije.

"Može da preti ko god hoće. Država je jača od svake pretnje i u skladu sa tim očekujemo da to pitanje u narednim nedeljama bude razrešeno. To je moglo da se reši i odmah za jedan dan, ali smo iskazali dobru volju time da ne dolivamo ulje na vatru. Ali ako neće milom, onda ćemo silom", kaže Dačić.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa nije želeo da komentariše saopštenje bivših komandanata tzv. OVPBM. Njegov zamenik Skender Destani je na konstataciju da je to objavljeno na sajtu "Preševa jone", odgovorio da je to sajt iz Albanije, a ne iz Preševa.

Obeležje sa imenima poginulih pripadnika OVPBM postavljeno je prošlog meseca.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара